EkonomiGenelManşet

Kripto para birimine kurumsal ilgi arttı

Kripto para birimleri, son iki ayda kurumsal talebin tetiklediği yükselişlerle birlikte 2 trilyon dolarlık piyasa değerini aştı.

 

CoinGecko tarafından takip edilen 6.600’ün üzerindeki kripto para birimi içinde en büyük piyasa değerini 1 trilyon doları aşkın değerle Bitcoin oluşturdu. Bitcoin fiyatı 2021’de ikiye katlanarak 58.858 dolara kadar yükselmişti. Bitcoin’i takip eden Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether ve Cardano ise toplamda 422 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

KURUMSAL İLGİ ARTTI

Kurumsal yatırımcıların sıfıra yakın faizlerin hakim olduğu bir dünyada kripto paralara ilgi göstermesi Bitcoin’i yeni rekorlara taşıdı. Rezervlerinin 1 milyar dolarlık kısmını Bitcoin olarak tutma kararı alan Tesla, ayrıca ürettiği otomobiller için Bitcoin ödemesi kabul edeceğini duyurmuştu. Morgan Stanley ise en zengin müşterilerine portföylerine kripto para birimi eklemelerine izin verirken, Mastercard, PayPal gibi ödeme şirketleri de Bitcoin’e yönelik adımlar atmıştı.

GRAYSCALE BİTCOİN FONUNU ETF’E ÇEVİRMEK İSTİYOR

Dünyanın en büyük kurumsal kripto yatırımcısı Grayscale Bitcoin fonunun, fonu ETF’e uyarlamayı planladığını açıklaması sonrası Bitcoin yükseliş kaydetti.

ABD merkezli en büyük kripto Borsası Coinbase Global ise bu ay Nasdaq’ta işlem görmek üzere halka arz hazırlığı yaptığını açıklamıştı.

Kaynak: Bloomberg HT

Diğer Haberler

Başa dön tuşu