Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Kriptoda sabitkoin endişesi sürüyor

Terra'nın çöküşünün ardından bir başka sabitkoin DEI de 1 dolarlık çıpasını kaybetti. Kripto varlık piyasasının en popüler sabitkoini Tether'de ise hacim kaybı dikkat çekti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kripto varlık piyasasında Terra’nın yarattığı sabitkoin endişesi yeni haberlerle büyüyor.

Terra’nın ardından bir başka sabitkoin DEI de 1 doların altına geriledi. Coingecko verilerine göre yaklaşık olarak 63,5 milyon dolarlık hacmi bulunan DEI 60 sentin altına kadar geriledi. DEI’yi çıkaran Deus Finance dolar çıpasına tekrar kavuşmak için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Kripto varlık piyasasının en popüler sabitkoini Tether’de ise hacim kaybı dikkat çekiyor. Yatırımcılar geçen hafta Tether’den 7 milyar dolar çekti. CryptoCompare verilerine göre 12 Mayıs’tan bu yana Tether’in piyasa değeri yüzde 9 düşüşle 76 milyar dolara geriledi.

TERRA VE LUNA KRİPTO VARLIK PİYASASINDA ŞOK YARATMIŞTI

ABD Hazine Bakanı Yellen, sabitkoinlerin finansal istikrara yönelik risklerini inceleyen bir rapor üzerinde çalıştıklarını kaydetmişti.

Yellen, ödeme sistemini daha hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik potansiyel olduğunu ancak risklere karşı düzenleyici bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Sabitkoin Terra’nın düşüşüne işaret eden Yellen, “Riskleri gerçek yaşamda gördük.” dedi.

Yellen, sabitkoinlerin risklerinin henüz sistemik tehdit ölçeğinde olmadığını belirterek “Bunu bu ölçekte finansal istikrar için gerçek bir tehdit olarak nitelendirmezdim ancak çok hızlı büyüyorlar ve yüzyıllardır banka kaçışlarıyla bağlantılı bildiğimiz türde riskler sunuyorlar.” diye konuştu.

Janet Yellen, Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) sabitkoinlerin yaygınlaşmasını azaltabileceğini dile getirdi.

Yatırımcılar, yüksek enflasyonun yarattığı elverişsiz ortam nedeniyle riskli varlıklardan kaçarken kripto para piyasasında kan kaybı başladı.

Sabitkoinler kripto para piyasasının önemli bir parçası olarak öne çıkarken 4’üncü en büyük sabitkoin Terra’da yaşanan düşüş sabitkoinlere ilişkin endişeleri artırdı.

İlişkili tokenler UST ve LUNA, 7 Mayıs’tan bu yana sert düşüş gösterdi. LUNA, birkaç gün içinde 80 dolardan sıfıra yaklaşırken UST bir doların altına geriledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu