GenelKıbrısManşet

Kriz çözüldü!

2019 yılından beridir güncellenmeyen ve ülkede ciddi bir krize neden olan vergi matrah dilimleri düzenlenmesi, gecikmeli de olsa dün akşamüzeri Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamu maaşlarının bugün ödenmesi bekleniyor

Vergi matrah dilimleri 4 yıl aradan sonra ilk kez güncellendi

Vergi matrahları için yaratılan kaos nedeniyle vatandaşlar, “Bu kadar tantanaya gerek var mıydı” yorumunda bulundu

7 GÜNLÜK GECİKME İLE YAYIMLANDI…

Bakanlar Kurulu’nun, gelir vergisi matrah dilimlerinin düzenlenmesi ve 2023 vergilendirme dönemi için kişisel indirim miktarının saptanmasına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu maaşlarının ödenebilmesi için, maaşlarda yapılacak vergi kesintilerinin belirlenmesi bekleniyordu. Sendikalar ve Maliye Bakanlığı arasında varılan uzlaşı ile belirlenen ve Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan vergi matrahı oranlarının en geç 23 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi gerekirken, 7 günlük gecikme ile dün Resmi Gazete’de yayımladı.

SENDİKALARIN BASKISI SONUÇ VERDİ …

Sendikaların ciddi tepkisi ve Maliye Bakanlığı ile Başbakanlığın kapısını sürekli aşındırması dün itibariyle netice verdi. Sendikalardan dün saat 16.00’ya kadar süre talep eden Başbakan Üstel’in talimatıyla, saat 17.00’de Vergi matrah dilimleri Resmi Gazete’de yayımlandı ve günlerdir devam eden belirsizlik sona erdi.

ERHÜRMAN: CİDDİYETSİZLİĞİN DİBİNE VURDUNUZ…

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, günler öncesinde karara bağlandığı açıklanan ‘vergi matrahları’ ile ilgili düzenlemenin ‘son dakika’ yayımlanmasını eleştirdi. “Şimdi bu da ‘hükümetin’ yeni bir ‘müjdesi’ mi?” diye soran Erhürman, “Sendikaların eylem yapmak zorunda kalmasından, günlerdir herkesin endişe içinde beklemesinden, dünyanın dedikodusundan ve kimsenin doğru dürüst bir açıklama yapmamasından sonra bu da yeni bir müjde mi?” diye sordu ve “Ciddiyetsizliğin dibine vurdunuz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu