GenelKıbrısManşetSiyaset

Kronikleşen sorunlara kalıcı çözümler ürettik

Yerel seçimlerde amiral gemisine yeniden talip olan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı Gıynık TV’ye konuk oldu

Yerel seçimlerde amiral gemisine yeniden talip olan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı Gıynık TV’ye konuk oldu

PLAN, PROJE VE İCRAATLARINI ANLATTI

Yerel seçimlerde yeniden aday olan Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, görevde bulunduğu süre içerisinde, deneyimli ve uzman belediye çalışanlarıyla birlikte Lefkoşa’nın kronikleşen sorunlarına kalıcı çözümler ürettiklerini vurguladı. 25 Aralık’ta yapılacak seçimlere TDP adayı olarak katılacak olan Harmancı, GIYNIK TV’de Mine İçsel’in sunduğu Seçim Zamanı programının konuğu oldu. Harmancı programda, gündemdeki konuları değerlendirdi, icraatları ile gelecek döneme yönelik plan ve projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

KRİZE DİRENÇ GÖSTEREN BELEDİYE

Mehmet Harmancı; yatırım yapan, yarını planlayan, risklere karşı sağlam, pandemi ve döviz gibi öngörülemeyen dış etkenlere karşı dayanıklı bir belediyeyi Lefkoşalıların güveni ve desteği ile yaratmayı başardıklarını vurguladı. Mehmet Harmancı, “Artık, kendine güvenen, kendi yatırımlarını programlayan, makyaj yerine şehrin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapan, yatırımlarını programlayan, tedbirlerini alarak kriz karşısında direnç gösterebilen bir belediye olduk” diye konuştu.

SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER

Harmancı, geçmiş dönemde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verirken, yaklaşık 206 milyon TL (11 milyon Euroluk) AB yardımıyla yapılan Kanalizasyon Ana Taşıyıcı hattı ve 4 pompa istasyonun yanında, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla 4,7 milyon TL yatırımla 1,100 hanenin kanalizasyona bağlandığını vurguladı. Harmancı, geçmişten kalan pek çok kronikleşmiş altyapı sorununa kalıcı çözümler getirerek Lefkoşa’yı sağlam ve çağdaş bir geleceğe kararlılıkla hazırladıklarını belirtti ve bu konudaki örnekleri sıraladı.

“DİJİTALLEŞMENİN DE BAŞKENTİ”

Mehmet Harmancı, dijital dünyanın yurttaş yaşamına yarattığı kolaylaştırıcı etkiyi en iyi şekilde değerlendirip, belediye hizmetlerinden hızlı, kolay ve etkin şekilde kullanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Çağın gereklerine uygun yenilikçi çözümler geliştirdiklerini kaydeden Harmancı, yeni web sitesi, yeni mobil uygulama, çevrimiçi ödeme yöntemleri, gençlerle Metaverse buluşması, mezarlık bilgi sistemi, yeni kent bilgi sistemi, şehir bilgilendirme kioskları ve Surlariçi’nde ücretsiz internet alanları oluşturduklarını anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu