KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

KSTU’de bazı üst düzey yöneticilerin yolsuzlukları ortaya çıktı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde bazı üst düzey yöneticilerin yolsuzlukları ortaya çıktı

Üniversite sahipleri durumu fark ederek Mali Polis’e şikâyette bulundu!

Serdal Gündüz ve Amir Shakerifard, yabancı öğrencilere para karşılığında sahte öğrenci kaydı ve sahte diploma verdikleri suçlamasıyla tutuklandı

YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKTI… Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırma ve denetimler sonucunda üniversitenin bazı üst düzey yöneticilerinin ciddi yolsuzluklar yaptıkları ve örgütlü şekilde zimmetlerine yüklü meblağda para geçirdikleri ortaya çıktı. Üniversite sahipleri, bu tespitlerini belgeleriyle birlikte PGM Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne bildirerek resmi şikâyette bulundular.

MALİ POLİS ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI… Mali Polis, üniversite kurucularının şikayeti üzerine, üniversitedeki yolsuzlukları araştırmak üzere üniversitenin kurucuları ve sahipleri ile işbirliği içerisinde kapsamlı bir soruşturma başlattı ve önemli bilgilere ulaştı.

İKİ PERSONEL TUTUKLANDI… Mali Polisin soruşturması sonucunda üniversitedeki üst düzey görevlilerden Üniversite Genel Sekreteri ve Direktörü Serdal Gündüz ve International Ofis Daire Başkanı Amir Shakerifard tutuklandı. Dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan şüphelilerin tutukluluk süreleri, mahkeme tarafından 6 gün daha uzatıldı.

SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR… Üniversite sahiplerinin işbirliğiyle başlatılan operasyon, Mali Polis tarafından derinleştirilerek titizlikle sürdürülüyor. Büyük bir vurgun çetesinin çökertildiği bu operasyonun, yolsuzluklar ortaya çıkarılana ve sorumlular adalet önünde hesap verene kadar devam edeceği öğrenildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu