EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

KTAMS: “Egemen devletiz” söylemlerini dilinden düşürmeyenler Anayasa’yı çiğniyor!

KTAMS, yazılı basın açıklaması yayımlayarak, UBP-DP-YDP Hükümeti'nin gündeme getirilen Yerel Yönetim Reformu ile ilgili yasama sürecini endişe ile izlediklerini vurguladı.

KTAMS, yazılı basın açıklaması yayımlayarak, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin gündeme getirilen Yerel Yönetim Reformu ile ilgili yasama sürecini endişe ile izlediklerini vurguladı.

Halkın ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçerken, alım gücünün korunması için KTAMS tarafından yapılan önerilerin kaale alınmadığını vurgulayan KTAMS, hükümetin bu konuda kılını kıpırdatmadığını ifade etti.

KTAMS, hükümete şunları aktardı:

“UBP-DP-YDP Hükümetinin kurulur kurulmaz gündeme getirdiği Yerel Yönetim Reformu ile ilgili yasama sürecini endişe ile izliyoruz.

Halkımız ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçerken, alım gücünün korunması için yaptığımız önerilere kulağını tıkayan, bu konuda kılını kıpırdatmayan hükümet Anayasayı çiğneme pahasına alel acele Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Yasa Tasarısını Meclis gündemine getirmiştir.

“KKTC’yi sonsuza kadar yaşatacağız” “Egemen devletiz” söylemlerini dilinden düşürmeyenler Devletin omurgası  olan Anayasayı hiç tereddüt etmeden çiğnemektedirler. Hukukun üstünlüğü ilkesini ihlal eden yönetenler, vatandaştan   yasalara uymasını ne yüzle bekleyebilirler.

UBP-DP-YDP Hükümetinin parmak sayısı ile Anayasayı çiğneyecek kadar devlet yönetme ciddiyetinden uzak bu tutumunu şiddetle kınar, hukukun üstünlüğü ilkesine saygılı olmaya davet ederiz.”          

Diğer Haberler

Başa dön tuşu