KıbrısManşetToplum

KTAMS, hükümeti mahkemeye vermeye hazırlanıyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası hükümetin “Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarında İade Yasası” gereği vatandaşlara KDV’nin %1’inin iade edilmesi gerekirken üç yılı aşkın bir süredir ilgili yasa uygulamamakta olduğunu açıkladı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası hükümetin “Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarında İade Yasası” gereği vatandaşlara KDV’nin %1’inin iade edilmesi gerekirken üç yılı aşkın bir süredir ilgili yasa uygulamamakta olduğunu açıkladı.

KTAMS’ın yaptığı açıklama:

“17 Haziran 2019 tarihinde KKTC Meclisinde oybirliğiyle onaylanan 33/2019 sayılı “Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Perakende Mal ve Hizmet Alımlarında İade Yasası” gereği vatandaşlara KDV’nin %1’inin iade edilmesi gerekirken üç yılı aşkın bir süredir ilgili yasa uygulanmamaktadır.

Sendikamız, 30 Eylül tarihinde Yasanın uygulayıcısı olan Maliye Bakanlığına dilekçe vererek yasanın uygulanmasını talep etmişti. Aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen  yasa uygulanmadığı gibi dilekçemize  de yanıt verilmemiştir. İyi İdare Yasası’nın 15.(3) maddesi “İdare, istemle ilgili kararını en geç otuz gün içinde , gerekçeli olarak başvuran kişiye yazılı olarak bildirir” demesine rağmen yasalara uymamayı alışkanlık haline getiren UBP-DP-YDP hükümeti, İyi İdare Yasası’nın gereğini de yerine getirmemiştir.

Sendikamız 33/2019 sayılı yasanın uygulanmamasından dolayı vatandaşların uğradığı zararın giderilmesi adına hukuk mücadelesi başlatacağını belirtir, Hükümeti bir kez daha yasaları uygulamaya davet ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu