KıbrısManşetSiyasetToplum

KTEB Başkanı Öksüz: İlaç takip sistem projesi durdu

KTEB Başkanı Umut Öksüz, ülkede düzgün sürdürülebilir bir devlet politikası olmadığını ve en erken zamanda ilaç takip sisteminin gelmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Umut Öksüz, Ulaş Barış’ın Kıbrıs Postası TV’de hazırlayıp sunduğu ‘Gündem’ isimli programa konuk oldu.

KTEB Başkanı Öksüz, sahte reçete soruşturması kapsamında polisin çok titiz bir şekilde tahkikat yürüttüğünü belirterek, “10 binlerce kişinin ifadesi alındı. Bu davalar ne zaman görülecek? Meslektaşlarımızın özgürlük hakları ne olacak?” diye sordu.

En sağlıklı bir şekilde tahkikatın tamamlanması gerektiğini söyleyen Öksüz, “Olan bize ve vatandaşa oldu” dedi.

Yıllardır vatandaş için çabalayan eczacıyla, sokağa ilaç atan meslektaşını bir tutamadığını söyleyen Öksüz, “Bu iki olayın aynı kefeye koyulup, aynı yargı çerçevesinde olması haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Eczacıların en büyük sıkıntısının tahkikatın devam etmesi olduğunu söyleyen Öksüz, sosyal sigorta işlemi yapmak istememelerinin sebebinin ise eczacıları afiş afiş edenlerden kaynaklandığını ve eczacıların korkuları olduğunu aktardı.

İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin ülkenin ilaç konusundaki atar damarı olduğunu söyleyen Öksüz, dairede bir müdürün bile olmadığını, 6 meslektaşının 20 kişilik işi yaptığını belirtti.

Öksüz, ilaçların temini için tarihin en fazla para harcanılan ihalesine çıkıldığını ve bu miktarın 712 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.

Yeşil reçeteli ilaçlar hakkında da konuşan Öksüz, ülkede düzgün sürdürülebilir bir devlet politikası olmadığını ve 2019 yılından beridir basına tam 22 defa bu ülkede ilaç takip sisteminin geçmesi gerektiğini dile getirdiklerini hatırlattı.

Başbakanlık bünyesinde yazılımcı ve bilişimci bir çalışanın ülkeden göç etmesi üzerine yeni bir yazılımcı bulunamadığı için ilaç takip sisteminin olmadığını açıklayan Öksüz, “Bir yazılımcı bulunamadı diye sistem çalışmaları durdu” dedi.

Ülkenin sağlıktaki sorunlardan gelmiş geçmiş tüm bakanların sorumlu olduğunu söyleyen Öksüz, “Şu anki sağlık bakanında değildir suç” vurgusunu yaptı.

İlaç fiyatlarının da yükselişiyle ilgili değerlendirme bulunan Öksüz, “İlaç fiyatları daha çok artacak” diye konuştu.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu