GenelKıbrısManşet

KTEB eski Başkanı Öksüz’den kritik uyarı

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) eski Başkanı Umut Öksüz, ülkede ciddi bir İnfluenza salgını yaşandığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) eski Başkanı Umut Öksüz, ülkede ciddi bir İnfluenza salgını yaşandığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Nöbet mesaisinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Öksüz, “Net söylüyorum, memlekette hiç görülmemiş bir şekilde İnfluenza vakası var!” ifadelerini kullandı.

Öksüz, salgının yabancı öğrencilerden turistlere, vatandaşlardan 3 yaşındaki çocuklara kadar herkesi etkilediğini belirterek, “Çok ciddi salgın var, çok! Göz ardı edilecek bir durum değil…” sözleriyle durumun ciddiyetine vurgu yaptı.

Vatandaşları önlem almaya davet eden Öksüz, hekim ve eczacılara danışılarak özellikle çocuklar başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Yetkililerden de salgına karşı önlem alınması beklenirken, vatandaşların kalabalık ortamlarda maske kullanımı, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler alması öneriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu