KadınKıbrısManşetSağlıkToplum

KTEB ülkenin ilk kadın eczacısı Ecz. Kamran Aziz’i kabri başında andı

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ebediyete uğurlanışının 5. yılında ülkenin ilk kadın eczacısı olan Ecz. Kamran Aziz’i kabri başında andı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ebediyete uğurlanışının 5. yılında ülkenin ilk kadın eczacısı olan Ecz. Kamran Aziz’i kabri başında andı.

Anma etkinliğinde Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ecz. Serap Konde, meslekteki duayenlerden Ecz. Fatma Azgın, eski Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Cevher Cem, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ecz. Umut Öksüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Ülker Pozan Cihangir, Ecz. Dicle Tekiner ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Girişimci Kadın Eczacı Topluluğu’ndan Ecz. Mediha Keleşoğlu ve Ecz. Gülçin İncirli yer aldı.

Etkinlikte gerçekleştiren konuşmalarda Daire Müdürü Ecz. Serap Konde, Ecz. Fatma Azgın, Ecz. Cevher Cem , Ecz. Kamran Aziz’in ülkemiz ve mesleğe katkılarından, ölümsüz değerlerinden ve de topluma yaptığı önceliklerine yer verirken, KTEB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ecz. Umut Öksüz, Ecz. Kamran Aziz’in eserlerini gençler ve meslektaşları olarak yaşatmaya devam edeceğini ve Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak her ay kabrinin düzenli olarak yenilediğinin yanı sıra düzenli olarak Ecz. Kamran Aziz’in anılarını yaşatmak amaçlı etkinliklere devam edileceğini belirtti.

“Tekrardan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak, değerli büyüğümüz Ecz. Kamran Aziz’i saygı ve sevgi ile anar, Ecz. Kamran Aziz öncülüğünde tüm emekçi kadın eczacılarımızı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kez daha saygı ile selamlarız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu