KıbrısManşet

KTEZO Başkanı Kanber’den hükümete: Sadece işletmeleri açarak, ekonomiyi ayakta tutamazsınız

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Ada TV’de katıldığı programda hükümete karşı eleştirilerde bulunarak sosyal dengenin sağlanması için çağrıda bulundu.

 

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Ada TV’de katıldığı programda Hayat Pahalılığının durdurulması konusunda hükümete eleştirilerde bulunan Kanber, memurlardan kesilen Hayat Pahalılığı ödeneğinin, daha dar gelirli özel sektöre aktarılması gözle görülür olsa bunun tartışmalar çıkmayacağını ifade ederek kesintilerin maaşların ödenmesine gittiğini hal böyle olunca da sosyal dengenin sağlanamadığını belirtti.

Sosyal dengeyi kuracak olanın hükümet olduğunun altını çizen Kanber, “Aynı ülkede yaşıyoruz. Bizim derdimiz, özel sektör çalışanlarının ekonomik gelirinin artmasıdır. Bir kesimin hakları varken, diğerinin olmaması sosyal dengeyi sağlamaz. Bunu sağlayacak olan da hükümettir” diyerek devletin en önemli gelir kaynağının da özel sektörlerden olduğunu sözlerine ekledi.

55 binin üzerinde işsiz olduğunu vurgulayan Kanber, hükümete üzerine düşeni yapması için çağrıda bulunarak,  “Sadece işletmeleri açarak, ekonomiyi ayakta tutamazsınız” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu