KıbrısManşetToplum

KTEZO: “KTTO, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi” ile aramızdaki köprüleri yaktı”

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası basın açıklamasında bulunarak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın sordukları sorulara ve yaptıkları eleştirilere geni dönüş sağlamadığını bu sebeple de “Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi” ile KTEZO'nın bütün köprüleri yaktığını açıkladı

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası basın açıklamasında bulunarak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın sordukları sorulara ve yaptıkları eleştirilere geni dönüş sağlamadığını bu sebeple de “Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi” ile KTEZO’nın bütün köprüleri yaktığını açıkladı.

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası’nın basın açıklaması şu şekilde:

“TİCARET ODASI TOPLUMA AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDADIR

Ticaret Odası kuruluşunu ilan ettiği “Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi” ile aramızdaki bütün köprüleri yaktı…

Bilgimize geldiği andan itibaren uyardığımız KTTO, kapalı kapılar arkasında gizlice kuruluşunu tamamladıkları kooperatifle ilgili; açıktan sorduğumuz sorulara ve yaptığımız eleştirilere cevap vermiyor. Aradan bir hafta geçmesine rağmen Ticaret Odası iki kulağı üzerinde yatarak, duymazlıktan geliyor, açıklama yapmamakta ısrar ediyor.

Anlaşılan biz yaparız olur anlayışı içine Ticaret Odası da girmiş bulunuyor. Nasıl olsa bu ülkede kulak üzerine yatmak siyaset olup çıktı. Ticaret Odası da bu anlayıştan cesaret alıyor!

Buraya kadar ‘onların sorunu’ diyerek, ahlak dışı bu durumu geçiştirmeye çalışabiliriz. Ama işin rengi böyle değil. Ticaret Odası yaptığı bu hamle ile dünya alemin önünde sisteme yaranmak için KTEZO’yu “istenmez” ilan etmiş oldu. Bunu ne kabul etmemizi ne hazmetmemizi kimse beklemesin!

Ayni zamanda Kooperatif Şirketler Mukayitliği bu kurulan kooperatife nasıl ve neden onay verdiğini açıklamak zorundadır.

Varolan ve denetlenen bir Esnaf ve Zanaatkarlar Kooperatifi’ne rağmen ‘esnaf ve zanaatkar olmayan kişilerden’ oluşturulan bu oluşum tam bir SKANDALdır! Can alıcı esas mesele de budur…

“Onur” denen bir şey vardır. Kurallar, ilkeler vardır. Bir toplumu bir arada tutan değerler ve uyulması zorunlu yasalar vardır. Ticaret Odası hepsini bir kenara atmıştır.

Ticaret Odası kooperatif kurarak, esnaf ve zanaatkara ayrılacak kaynağa el koymaya çalışmaktadır! Böylece esnaf ve zanaatkarların ihtiyacına belki de geleceğine karar verme yetkisine sahip olacağını zannediyor.

Her üyesinin kaydını tutan, çalışan sayısı ve kapasitesine kadar bilgisi olan, mesleki yeterliliği ölçebilen, eğitim ve belgelendirme çalışmalarını yürüten bir KTEZO’nun, ihtiyaç duyan üyelerini kredilendirmesinden neden bu kadar çok korkuluyor? Hem de bu alanda 11 yıllık, denetlenen ve deneyimli bir Esnaf ve Zanaatkarlar Kooperatif’i hali hazırda varken…

Bu ülkede göz göre göre bunlar oluyorsa; mesele sadece bizimle ilgili değildir.

Etik olmayan bu ahlak dışı davranışları unutturmayacağımızı ifade ederken, bunu da toplumsal bir sorumluluk olarak saydığımızı hatırlatmakta fayda görüyoruz..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu