KıbrısManşet

KTHES: “Sınavda başarılı olan hemşireler acilen sisteme kazandırılmalı!”

Başbakan Ersan Saner’e ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a çağrı yapan KTHES, “Sınavda başarılı olan hemşireler ‘acil’ olarak sisteme kazandırılmalıdır!” diyerek aksi halde eyleme gideceklerini belirtti.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, bugün Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdikleri açıklandı.

Görüşme neticesinde, Maliye Bakanlığı ve Personel Dairesi’nin münhal sayısının üstünde alıma karşı çıktığı ve onay vermediğini aktaran KTHES, 17 Ocak’ta yapılan sınavda başarı gösteren, 199 kişinin olduğuna dikkat çekildi.

KTHES, Başbakan Ersan Saner’e ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a seslenerek, “Ülkesini ve vatandaşlarını düşündüğünü iddia eden hükümet yetkililerine sesleniyoruz ve açık bir şekilde dile getiriyoruz. Ciddi anlamda yorulmuş olan meslektaşlarımızın hiçbir şekilde bugüne kadar yanında olmadınız sahip çıkmadınız. Sınavda başarı gösteren her bir meslektaşımızın acil ve ivedi sisteme kazandırılması adına çalışma başlatmanız elzemdir!” denildi.

“SALGINDA İSTİHDAM ETMEZSENİZ, NE ZAMAN EDECEKSİNİZ?”

KHES, uzun süredir günlük olarak 14 ila 17 saat çalışmakta olan hemşirelere dikkat çekerek, “Ciddi anlamda yorulmuş bitkin düşmüş psikolojik anlamda da yalnız kalmışlardır. Bu durumun böyle devam etmesi, ek mesaiye gelmeme noktasında sonuç doğuracağını ve kulağınızın arkasına atmamanız gereken ciddi bir gerçeğin yansıması olacağıdır. Böylesi bir salgında en ön safta çalışıp sağlığın neferi olan hemşireleri istihdam etmezseniz ne zaman edeceksiniz?” diye soruldu.

“ADA GENELİNDE HER TÜRLÜ EYLEME BAŞVURACAĞIZ”

Özet ile önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar son yapılan münhalde geçer not alan her hemşirenin istihdamının yapılması ya da elle tutulur bir sonuç için adım atılmaması halinde KTHES, ada genelinde her türlü eyleme başvuracaklarını açıkça beyaz ederek, gereğinin yapılmasını talep etti.

“NE ÇEKTİĞİMİZİ EN İYİ BİZ BİLİRİZ!”

“Salgın var diyerek suskunluğumuzu ve anlayışımızı esaret zannedenler bedelini ödeyecekler” diyen Sendika, “Bu salgın ve süreçte böyle hareket edilir mi diye bize yafta vurmaya çalışacak olanlar da hiç yorulmasın. Zira ne çektiğimizi en iyi biz biliriz!” ifadeleri kullanıldı.

6 AYLIK EK MESAİLER ÖDENMİYOR…

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, 6 aylık ek mesai ödeneklerinin de ödenmediğine vurgu yapılarak, şunlar söylendi:

“Ailelerinden ve sosyal hayatlarından uzak kalmak zorunda olan meslektaşlarımız pozitif vakalar ile daha uzun süre temas etme noktasında en ön safta çalışmaktadır, bu durum virüse yakalanma oranını katlamaktadır. Virüse yakalanmayı bir kenara bırakın uzun süre uykusuz ve yorgun kalmak zorunda olan meslektaşlarımızın hata yapma olasılığının arttığı da malumunuzdur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu