GenelKıbrısManşet

KTHY anılarda kaldı…

Gazeteci yazar Erten Kasimoglu, “Bir zamanlar Kıbrıs Türk halkının da uçmak için uçakları vardı. KTHY şimdi anılarda kaldı…” dedi.

Gazeteci yazar Erten Kasimoglu, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak, “Bir zamanlar Kıbrıs Türk halkının da uçmak için uçakları vardı. KTHY şimdi anılarda kaldı…” dedi.

Kasimoğlu, “1982’de keyfi kararlarla kapatılan ve bünyesinde 36 fabrika ile yüzlerce Kıbrıs Türkünün ekmek kapısı olan Sanayi Holding gibi Kıbrıs Türk Hava Yollarını da yok ettiler. Kıbrıs Türk halkı üretimden koparıldı. ‘Siz memur olacaksınız’ dediler, olduk da.  Kendi geleneksel ürünlerimizi bile üretemez olduk…” ifadelerini kullandı.

“Sofralarımızdaki ata yadigarı tatlar bile değişti…çöreğimiz , daşino bittamız, hellimlimiz, zeytinlimiz, kabak bittamız,  makarna bullimiz , bişşimiz , turunç , alıç , hurma macunları ve daha nice tatlarımızın yerini başka başka tatlar aldı….” ifadelerini kullanan, deneyimli gazeteci Erten Kasimoglu, “40 yıl bizi, iyi veya kötü Türkiye’nin dört bir yanına hatta bir çok başka ülkeye uçuran uçaklarımız bile elimizden alınıp yok edildi” dedi.

“Kendi kendimizi tanıyamaz olduk” vurgusu yapan Kasimoğlu, “Bütün bunlara sebep olanlara ne denir? Allah aşkına siz söyleyin” çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu