GenelKıbrısManşet

“KTMMOB yasası” sıkıntısı sürüyor

KTMMOB, hükümetin çalışma davetlerine, karşı oldukları iki yasa değişiklik önerisi geri çekilene kadar katılmayacak

Ülkedeki güvenli yapılaşmada sıkıntı yaratacağı savunulan KTMMOB Değişiklik Yasa Önerisi’nin geri çekilmesi isteniyor

Birlik, İMO’nun okul binalarının depreme karşı dayanıklılıkla ilgili verileri Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’ne sunduğunu da bildirdi

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI…

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ülkedeki güvenli yapılaşmayı sıkıntıya sokacak KTMMOB Değişiklik Yasa Önerisi ile İmar Yasası (Değişiklik) Önerisi geri çekilene kadar, hükümetin çalışma davetlerine katılmama kararı aldığını duyurdu. Hükümetin kendilerine verdiği sözü tutmadığını kaydeden birlik, tüm belediyelerle başlattıkları iş birliği ve çalışmalara devam edeceğini de belirtti. Birlik yaptığı açıklamada, KTMMOB Değişiklik Yasa Önerisi’nin, hükümeti oluşturan partilere mensup 3 milletvekili tarafından imzalanarak Meclisi’ne gönderilmesi sonrasında Başbakan ile yapılan görüşmede yasa önerisinin geri çekileceği sözü verildiği hatırlatıldı ve “Düzenleyeceğimiz eylemi askıya almamızla devam eden süreçte; ‘Verilen Söz’ halen yerine getirilmiş değildir” denildi.

MÜHENDİSLER OKUL BİNALARINI DENETLEDİ…

Açıklamada ayrıca, “6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden itibaren KTMMOB’ye bağlı Yerbilim Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası başta olmak üzere tüm muhatap odalarımız ile birlikte, afet durumlarına ilişkin Hükümete her konuda teknik bilgi ve destek tarafımızdan sağlanırken, İnşaat Mühendisleri Odamıza bağlı 150 üyemiz hiçbir karşılık beklemeden çok kısa bir süre içerisinde ülkemiz genelinde okul binalarının depreme karşı dayanıklılıkla ilgili bilimsel gözlem ve tespitleri tamamlayıp, Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’ne sunmuştur. Bundan sonraki süreç Hükümetin bu binalarla ilgili siyasi kararlarla alacağı acil tedbirlerin uygulanması aşamasına kadar getirilmiştir” denildi.

MECLİS’TE DE TARTIŞILDI…

KTMMOB Değişiklik Yasa Önerisi Meclis’in dünkü gündeminde de tartışıldı. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, KTMMOB Değişiklik Yasa Önerisi’nin içinde bulunduğumuz dönemde geri çekilmemesinin makul bir gerekçesi olamayacağını vurguladı. UBP adına öneriye imza milletvekillerden biri olan Özdemir Berova, yasa önerisinin komitede olduğunu söyleyerek, Başbakanın gündeme alınmaması konusunda bir tavrı bulunduğunu, yakın zamanda görüşülecek bir öneri olmadığını kaydetti. Vize sonrasında dıştan denetim olmadığını söyleyen Berova, buna yönelik yasal düzenleme olmadığından ‘yapı kontrolü ve denetim var’ denilemeyeceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu