KıbrısManşetToplum

KTMMOB’nin eski Genel Başkanlarından Ahmet Ulaş, düzenlenen etkinlik ile anıldı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (KTMMOB) eski Genel Başkanlarından Ahmet Ulaş, geçtiğimiz Salı akşamı Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) konferans salonunda düzenlenen etkinlik ile anıldı.

1976-1983/1999-2001 yıllarında İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyeliği, 2001-2008 yıllarında ise KTMMOB Genel Başkanlığı görevlerinde bulunan Ahmet Ulaş’ı anma etkinliğinde, Ulaş ile aynı dünya görüşüne sahip ve arkadaşı Türkiye Dikili Belediyesi Başkanı Osman Özgüven’in görev süresince yaşadıklarını konu alan “Komünist Osman” isimli belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe, KTMMOB Başkanı Tunç Adanır ile Yönetim Kurulu üyeleri, KTMMOB’ye bağlı Odalardan Başkanlar ile Yönetim Kurulu üyeleri, KTMMOB’nin önceki Genel Başkanları Hakkı Atun, Bektaş Göze, Selcan Akyel, Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya, Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş, Ulaş Ailesi, Birlik üyeleri ve misafirler katılım gösterdi. Etkinliğin açılışında KTMMOB adına sunumu gerçekleştiren Safinaz Davulcu, Ahmet Ulaş’ın özgeçmişinden bilgileri paylaştı.

Berke Dağlı “O’nunla olan anılarımızı tazeledik”
Ardından Ahmet Ulaş’ın yeğeni Berke Dağlı; “Öncelikle, Dayım Ahmet Ulaş’ın anısına düzenlediğimiz bu etkinliğe katıldığınız için ailem adına hepinize teşekkür ederim. Ayrıca, kendim ve ailem adına bu etkinlikleri düzenleme olanağı sunan Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odalar Birliği’ne teşekkür etmek istiyorum. Her yıl gerçekleştirilen bu etkinliklerde, dayım ile geçiremediğim zamanları bir nebze olsun yakınlarından dinleyerek, onunla olan anılarımızı tazelemiş oluyoruz ve onu saygıyla anıyoruz” dedi.

Tunç Adanır: “Ahmet abimiz bize KTMMOB çatısı altında nasıl verimli olacağımızı gösteren çok önemli bir simgeydi”
KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “mevki ve makam saymadan, etkinliğimize gelen tüm arkadaşlarımıza ve dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu da Ahmet Ulaş’ın hem Birlik çatısı altında verdiği hizmet süresince, hem de hayata bakış açısında her zaman için ilke edindiği bir noktaydı” dedi. Tunç Adanır konuşmasının devamında, “Ahmet Ulaş’a Oda Yönetim Kurulu’nda aktif şekilde çalışırken ‘Ahmet abi’ olarak seslenirdik. Ahmet abimiz KTMMOB çatısı altında nasıl verimli olacağımızı, Odaların ve Birliğin ayakta durabilmesi için politikaların nasıl geliştirileceğini ve kendi içimizde farklı seslerin olmasına rağmen nasıl uyumla birlikte çalışacağımızı gösteren çok önemli bir simgeydi. Ahmet abi için anma etkinliklerini vefat ettiği ay olan Aralık ayında yapıyorduk fakat aileden gelen talep üzerine biz de KTMMOB Yönetim Kurulu olarak bunu olumlu bularak, Ahmet abimizi doğduğu ay olan Eylül ayında kutlamak kararı aldık. Bu etkinliklerdeki en önemli hedefimiz; bir isim, bir simge, bir örnek karakteri, bunu aslında bir ışık olarak topluma ve bireyden genele olacak şekilde yayabilmektir ki; bir önceki sene de belediyelerle ilgili bir etkinlik yapmıştık. Bugünkü etkinlikte de Osman Özgüven ki; Ahmet abinin hayata bakışı, felsefesi, görüşleri, insan sevgisi, adalet ve hak yolunda fikirleri bire bir örtüşen ve Ahmet abinin dostu olan bir belediye başkanıydı. O da kendi belediyesinde gerek Türk-Yunan dostluğu üzerine, gerekse bireylerin kamu üzerindeki etkinlikleri ve kamunun bireye olan bağlılığını en etkin gösteren kişilerden biriydi. O yüzden biz gösterimi yapılacak olan belgeselin Yönetmeni Gökmen Ulu ve Yapımcısı Oben Ulu’ya çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Selcan Akyel: “İki fikir yoldaşı, birbirine çok uyumlu görüşleri olan iki çok değerli insanı anıyoruz”
Etkinliğin moderatörlüğünü yapan KTMMOB önceki Genel Başkanlarından Selcan Akyel de konuşmasında, efsanevi Birlik Başkanımızın Ahmet Ulaş’ı anma etkinliğinde başka bir efsanevi Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevde olduğu döneme ait yaşananları konu alan bir belgesel ile anıyoruz. İki fikir yoldaşı olan, birbirine çok uyumlu görüşleri olan iki çok değerli insanı anmak istiyoruz” dedi.

Gökmen Ulu: “Ahmet Ulaş’ın hayata, dünyaya iyi şeyler kattığını biliyorum, saygı ile anıyorum”
Gazeteci-Yönetmen Gökmen Ulu da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “KTMMOB Yönetimi’ne bu davet için çok teşekkür ederim. İyi ki gelmişiz, çünkü şu anda çok aydın ve nitelikli bir toplumun içerisindeyiz. Sizlere bakınca dostların arasında, güneşin sofrasında oldukça içim açıldı. Burada olmaktan kıvanç ve sevinç duyuyorum. Bu belgesel Osman Özgüven ile yoldaşlarına bir saygı duruşudur. O yoldaşlarından, fikir akrabalarından, dostlarından biri de hiç kuşkusuz Ahmet Ulaş’tır. Ahmet Ulaş’ın hayata, dünyaya iyi şeyler kattığını biliyorum, vefatının 11’inci yıldönümünde saygı ile anıyorum. Sonsuzlukta huzur içinde olsun” dedi.

Gösterimin ardından söyleşi yapıldı, etkinlik hatırası olarak hediyeler takdim edildi

Etkinlik çerçevesinde gösterimin ardından belgeselin Yönetmeni Gazeteci Gökmen Ulu ve Yapımcısı Oben Ulu’nun katılımıyla söyleşi yapıldı. Gökmen ve Oben Ulu, izleyicilerden gelen soruları cevaplayarak, belgeselde anlatılanlara dair detay bilgiler paylaştılar. Söyleşi sonrasında KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır ve Ahmet Ulaş’ın eşi Emel Ulaş tarafından belgeselin Yönetmeni Gökmen Ulu ile Yapımcısı Oben Ulu’ya etkinlik hatırası olarak hediyeler takdim edildi. Etkinlik sonunda tüm katılımcılar ve izleyiciler ile anı fotoğrafı çekildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu