KıbrısManşetToplum

KTOEÖS 54. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası'nın (KTOEÖS) bugün gerçekleştiği 54. Olağan Genel Kurulunda yönetim kadrosu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu belli oldu

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) bugün gerçekleştiği 54. Olağan Genel Kurulunda yönetim kadrosu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu belli oldu. KTOEÖS genel kurulda alınan kararları basın bildirisiyle açıkladı.

Yayınlanan basın bildirisi:

“Sendikamız, 54. Olağan Genel Kurulunu, toplumumuzda birçok örgüte örnek teşkil edecek demokratik olgunluk ve üyelerinin yüksek katılımıyla gerçekleştirmiş ve yeni yönetim organlarını belirlemiştir.

Bu bağlamda, tüm üyelerimize, örgütlü ve güçlü olmanın bilinciyle sendikamıza sahip çıkıp iradesini ortaya koyduğundan dolayı teşekkür ederiz. Yasal haklarımıza karşı saldırıların ve gaspların yaşanmakta olduğu bir dönemden geçmekteyiz.

Bu dönemde, birlik, beraberlik ve dayanışmayla, omuz omuza mücadeleye ihtiyacımız vardır. Hep birlikte, tek yumruk halinde, güçlü bir şekilde mücadeleyle ancak bu saldırılara karşı durabiliriz.

Eğitimde, sistemden kaynaklanan birçok sorunun yanında altyapı, donanım eksiklikleri, kalabalık sınıflar, Türkçe bilmeyen yabancı öğrenciler ve daha birçok sorunla devlet okulları kaderine terk edilmiş, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çadırlarda eğitime bile düşürülmüştür.

Özel okullardaki fahiş artışlar, dövizdeki dalgalanmaların ve ekonomideki belirsizliklerin, mal ve hizmetlerin pahalılaşması karşısında asgari ücretliler ve tüm çalışanların alım gücünün eridiği bu dönemde devlet okullarındaki sıkıntıların daha da artacağını göstermektedir. Planlama, bütçe ayırma ve ivedilikle harekete geçme hükümet için kaçınılmaz olmalıdır.

Ülkemizdeki durumu değerlendirdiğimizde ortadaki tablo ne yazık ki iç açıcı olmaktan çok uzaktır. Eğitim, sağlık, su, ve son olarak elektrikte özelleştirme çalışmaları son hızla sürdürülmektedir.

Ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel birçok dayatma, sıkıntılar ve adaletsizlikler yaşanmaktadır. Sosyal güvenlik ve göç yasası gibi eşitsizliklerin kaldırılması yönünde hiçbir eşit, adaletli girişim yapılmamaktadır.

Göç yasası derhal kaldırılmalı, asgari ücretli ve tüm çalışanların alım gücü yükseltilmeli, vergi adaleti sağlanmalıdır. Ülkemizin yaşanabilir bir ülke olmaktan her geçen gün çıkmasına karşı her açıdan gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Sendikamız, KTOEÖS’nın ülkemizde eğitim, sosyal adalet, eşitlik, demokrasi, çözüm ve barış, dün olduğu gibi bugün de derdidir.

Dün olduğu gibi bugün de tüm bu konularda çözümler, öneriler üretecek, ülkemizde şu anda görülen kötü tablonun değişmesi için öncelikle gasp edilen ve edilmek istenen yasal haklarımıza karşı, eğitim ve tüm toplumsal konularda mücadele vermeye devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu