EğitimKıbrısManşetToplum

KTOEÖS ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı anlaşma sağladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Basın açıklamasında bulunarak KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'yla anlaşmaya vardığını açıkladı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Basın açıklamasında bulunarak KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’yla anlaşmaya vardığını açıkladı.

KTOEÖS’in açıklaması:

“Değerli Öğretmenlerimiz, Müdür ve Muavinlerimiz,
Öğretmene, sendikalarına, topluma yapılan saldırılara karşı verdiğimiz mücadelede birlikte dayanışma içerisinde sürdürdüğümüz eylem ve grevimizde tüm bilgi kirliliği ve manipülatif söylemlere rağmen sendikamıza sahip çıktığınız için bir kez daha teşekkür ederiz.

Geldiğimiz noktada ve bundan sonra da saldırılara, dayatmalara, eğitimin ve okulların durumuna karşı mücadelemiz devam edecektir. 01.06.2023 tarihinde bakanlıkla yapılan görüşmede sizlerden de aldığımız görüşler doğrultusunda,

1. Yasada KTOEÖS’ün ortaya koyduğu sıkıntıların yeniden görüşülmesi ve sonuca ulaştırılması kararlaştırılmıştır.

2. Nakiller için bir prensipler anlaşması (tutanak) imzalanarak yeniden nakil sürecinin başlatılması.

3. 8. sınıflar, 12. Sınıflarla birlikte tüm sınıfların II. Dönem sonu sınavları yapılmayıp ikinci dönem notunun(I. Ara sınav ve ödev notuyla) oluşturularak II. Dönem sonu karnelerinin verilmesi.

8. sınıflar ve 12. Sınıfların gerekmesi halinde bütünleme sınavlarının yapılarak mezun edilmesi.

9. , 10. ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin karnelerinin (I. Ara sınav ve ödev notuyla) oluşturularak verilmesi.
Kalanlar olması halinde bütünleme sınavlarının yapılması 4. Akademik takvimin yeniden düzenlenerek 2022-2023 Akademik yılının 1 Temmuz 2023’te kapatılması ve öğretmenin 1 Temmuz itibarıyla yaz tatiline başlaması.

5. Grev kesintilerinin hukuki olarak uygun olup olmadığının savcılık ve sayıştay tarafından tespiti yoluna gidilip, uygun olmadığının tespitinin yapılması halinde öğretmenlere iade edilmesinin sağlanması. (Mahkeme yoluna gitmeden hatalı kesintilerin iadesi) Kararları üretilmiş ve tutanak imzalanması konusunda mutabakata varılmıştır.

02.06.2023 (Yarın) tarihinde okullarımızda olup 05.06.2023 pazartesi gününden itibaren oluşacak yeni akademik takvime göre dönemi tamamlayacak, DAYATMALARA BOYUN EĞMEYECEK, YASANIN UYGULANMASINA, EĞİTİM VE OKUL SORUNLARINA KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİMİZİN BİR KEZ DAHA ALTINI ÇİZERİZ.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu