EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

KTÖS: Bölgeyi zehirleyen yakıtın kaynağı Suriye mi? 

KTÖS’den yapılan açıklamada, Erhan Arıklı’nın göreve geldiği günden beridir, kuruma malzeme almayarak, yakıt ihalelerini iptal ederek, “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük var” açıklamaları yaparak, misyonunu başarı ile sürdürdüğünü sandığı belirtildi. 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yaptığı basın açıklamasında, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’ya “Neden bu yakıtın menşei ve kalitesi ısrarla gizlenmektedir?” sorusunu sordu. 

KTÖS’den yapılan açıklamada, Erhan Arıklı’nın göreve geldiği günden beridir, kuruma malzeme almayarak, yakıt ihalelerini iptal ederek, “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük var” açıklamaları yaparak, misyonunu başarı ile sürdürdüğünü sandığı belirtildi. 

KTÖS, içinde “Kıbrıs” ve “Kıbrıslı” geçen her kişi ve kuruma karşı Arıklı’nın alerjisi olduğunu ifade ederken, Arıklı’nın getirilen yakıtın menşei ve kalitesi ile ilgili de açıklama yapmaktan kaçmakta olduğunu ve bu konuda bilgi almak isteyen örgütlere de “Siz kimsiniz?” diyerek çıkıştığını kaydetti. 

Yapılan basın açıklamasında Bakan Arıklı’ya, Teknecik Elektrik Santrali’ne getirilen ve bacadan çıkan dumanla tüm bölgeyi zehirleyen yakıtın kaynağının Suriye olup olmadığını soran KTÖS, “Sn. Arıklı, neden bu yakıtın menşei ve kalitesi ısrarla gizlenmektedir?” ifadesi kullanıldı. 

İhale iptali ve elden alımın usulsüzlük olduğunu, elden alımın komisyon ve rüşvete kapı açan bir uygulama olduğuna dikkat çeken KTÖS, “Anlaşılan odur ki “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük vardır” söylemine en iyi uyan kişi Erhan Arıklı’nın kendisidir.” dedi. 

KTÖS, ihalelerin iptal edilmesi ve petrol fiyatlarının artmasının yarattığı zarar, yine halkın sırtına yüklenildiğini belirtirken, binlerce dolarlık zarar ve elektriksiz kalmanın getirdiği sonuç, bir kurumun menfaat uğruna ne kadar kötü yönetildiğinin açık bir örneği olduğu kaydedildi. 

KTÖS, usulsüzlük ve kötü yönetimle KIB-TEK’i batma noktasına getiren Arıklı’ya hesap sormaya devam edeceğini vurgularken, EL-SEN’in mücadelesine dayanışmalarını belirterek, tüm halkı 25 Ağustos’ta yapılacak eyleme davet etti. 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’ndan yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“Göreve geldiği günden beri KIB-TEK’i kapatma ve AKP’li sermayeye peşkeş çekme misyonunu üstlenen Erhan Arıklı, kuruma malzeme almayarak, yakıt ihalelerini iptal ederek, “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük var” açıklamaları yaparak, misyonunu başarı ile sürdürdüğünü sanmaktadır. 

İçinde “Kıbrıs” ve “Kıbrıslı” geçen her kişi ve kuruma karşı alerjisi olan Erhan Arıklı, getirilen yakıtın menşei ve kalitesi ile ilgili de açıklama yapmaktan kaçmakta, bu konuda bilgi isteyen örgütlere de “siz kimsiniz” diyerek çıkışmaktadır. 

Suriye devletinin kontrolü dışındaki bölgelerden çıkarılıp, tankerlerle kaçak yoldan Türkiye’ye getirilen ve AKP’lilerin yönettiği petrol kaçakçılığı konusu tüm dünya kamuoyunun bilgisindedir. 

Sayın Arıklı’ya soruyoruz: 

Teknecik Elektrik Santrali’ne getirilen ve bacadan çıkan dumanla tüm bölgeyi zehirleyen yakıtın kaynağı Suriye midir? Sn. Arıklı, neden bu yakıtın menşei ve kalitesi ısrarla gizlenmektedir? 

Anlaşılan odur ki “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük vardır” söylemine en iyi uyan kişi Erhan Arıklı’nın kendisidir. İhale iptali ve elden alım, usulsüzlüğün dik âlâsıdır. Elden alım, komisyon ve rüşvete kapı açan bir uygulamadır. 

İhalelerin iptal edilmesi ve petrol fiyatlarının artmasının yarattığı zarar, yine halkın sırtına yüklenmiştir. Binlerce dolarlık zarar ve elektriksiz kalmanın getirdiği sonuç, bir kurumun menfaat uğruna ne kadar kötü yönetildiğinin açık bir örneğidir. 

Bu gerçeklerden hareketle, usulsüzlük ve kötü yönetimle KIB-TEK’i batma noktasına getiren Erhan Arıklı’ya hesap sormaya devam edeceğimizi vurgular, El-Sen’in mücadelesine dayanışmamızı belirtir, tüm halkımızı 25 Ağustos’ta yapılacak eyleme davet ederiz. 

Saygılarımızla, 

Şener Elcil 

KTÖS Genel Sekreteri” 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu