KıbrısManşet

KTÖS: Bu partizanca görevlendirme derhal iptal edilmeli

Cihangir/Düzova İlkokulu’nda görev yapan bir okul çalışanının (hademe) okuldaki çalışma düzenine uymadığı gerekçesi ile soruşturma açılmayıp sadece görev yerinin değiştirilmesine KTÖS'ten tepki geldi.

KTÖS Basın Yayın Propaganda Sekreteri Uğur Erilen’in yapmış olduğu yazılı basında, geçtiğimiz yıllarda Cihangir/Düzova İlkokulu’nda görev yapan bir okul çalışanının (hademe) okulda çalışma barışını bozmasına, okul yönetiminin görevi ile ilgili isteklerine uymamasına, başına buyruk tavırlar içerisinde olmasına ve pek çok devamsızlığı bulunmasına rağmen, Eğitim Bakanlığı ilgili kişiye soruşturma açmak yerine sadece görev yerini değiştirmekle yetindiğini aktardı. 

Bu kararın derhal iptal edilmesini isteyen KTÖS, kararın pazartesi gününe kadar iptal edilmemesi halinde Cihangir/Düzova İlkokulu’nda uyarı grevi ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

KTÖS’TEN YAPILAN YAZILI BASIN AÇIKLAMASININ TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Geçtiğimiz yıllarda Cihangir/Düzova İlkokulu’nda görev yapan bir okul çalışanının (hademe) okulda çalışma barışını bozmasına, okul yönetiminin görevi ile ilgili isteklerine uymamasına, başına buyruk tavırlar içerisinde olmasına ve pek çok devamsızlığı bulunmasına rağmen, Eğitim Bakanlığı ilgili kişiye soruşturma açmak yerine sadece görev yerini değiştirmekle yetinmiştir. 

Gittiği yeni görev yerinde de benzer tutum ve davranışları sergileyen bu kişi, yeniden eski görev yeri olan Cihangir/Düzova İlkokulu’na gitmek için partizanca girişim yapmaktadır. Görev yerindeki amirlerinin görevi ile isteklerine uymayan, okuldaki çalışma barışını sabote eden bu kişinin bölge UBP örgüt başkanının yakın akrabası olduğu da bilinmektedir. 

Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız tüm görüşmelerde konuyu gündeme getirmemize ve ilgili kişiye soruşturma açılması talebimize rağmen, Eğitim Bakanlığı ihtiyaç olmadığı halde bu hademeyi sorun yaşanacağını bile bile yine eski okuluna görevlendirmiştir. Sendikamız okullarımızın toplumun aynası olması gerektiği fikrinden hareketle ilgili okulumuzda çalışma ve huzur ortamını bozacağını düşündüğümüz bu partizanca görevlendirmenin derhal iptal edilmesini talep etmektedir.

 Bu görevlendirme iptal edilmediği takdirde, 21 Mart 2022 Pazartesi günü 08:00-16:10 saatleri arasında Cihangir/Düzova İlkokulu’nda uyarı grev yapacağımızı, aynı gün 11:00’de Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu