GenelKıbrısManşet

KTÖS eylem sinyali verdi

KTÖS Mali Sekteri Mustafa Baybora, hayat pahalılığı ödeneğinin devam etmesi gerektiğini söyleyerek, eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerinin sinyalini verdi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Mali Sekteri Mustafa Baybora, yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz günlerde hayat pahalılığı ödeneğinin 4 ay süreyle dondurulmasını eleştirdi, “Hayat pahalılığı ödeneğinin devamı gereklidir” dedi.

Baybora, “2020 yılının 2’nci altı ayında oluşan yüzde 10,65 hayat pahalılığı hala daha çalışanların maaşına yansıtılmamıştır. Pandemi döneminde harçlara ve dolaylı vergilere yüzde 12 zam yapılmıştır. Elektriğe yüzde 15 zam olacağı beyan edilmektedir. Son üç ayda Türk Lirası dolar karşısında yüzde 9,2 değer kaybetti” ifadelerini kullandı. KTÖS Mali Sekreteri Baybora, “Hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulması ile her geçen gün enflasyon nedeniyle fakirleşen çalışanlar açlık sınırına itileceği gibi, küçük esnaf ve piyasa da bundan zarar görecek ve ekonomik döngü daralacaktır” şeklinde konuştu.

Ekonomik sorunlar bağlamında çalışanların alım gücünü korumak adına hayat pahalılığı ödeneğinin devamının gerekli olduğuna dikkat çeken Baybora, KTÖS olarak diğer örgütlerle birlikte çalışanların hakkını savunmak için her tülü demokratik eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini de vurguladı.

“MARKETLERDEKİ FİYATLAR CEP YAKMAKTADIR”

Baybora, DPÖ’nün açıkladığı eksi HP oranları ile marketlerdeki fiyatların cep yaktığını söyleyerek, salgından dolayı binlerce iş yeri ve çalışanın mağdur durumda olduğuna dikkat çekti.

“HAYAT PAHALILIĞI ÖDENEĞİNİ UYDURUK GEREKÇELERLE DURDURMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Belediye emekçilerine, KİT’ler ve kooperatiflerin çalışanlarına, emeklilere ve sosyal yardım alanlara ödenmediği gerçeğine de dikkat çeken Baybora, “Hükümetin toplumun alım gücünü koruyan hayat pahalılığı ödeneğini uyduruk gerekçelerle durdurmasını kabul etmiyoruz.” mesajı verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu