KıbrısManşet

KTÖS ve KTOEÖS: İşimiz bu; hükümete de öğreteceğiz

KTÖS ve KTOEÖS, Maliye Bakanlığı önünde basına açıklamalarda bulunarak Maliye Bakanı Dursun Oğuz'a mektuplarını iletti.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile iletişime geçilmek 3 haftadır randevu istediklerini söyleyen KTÖS ve KTOEÖS görüşme için herhangi bir geri dönüş alamadıklarını ve Maliye Bakanlığı’na mektup ileteceklerini açıkladı.

Devlet okullarında görev yapan öğretmenlere, her öğretim yılında ödenmesi gereken hazırlık ödeneklerini alamadıklarını belirten öğretmenler sendikası, öğrencilerin de 5 aydır  burslarını almadığını dile getirdi. Geçmiş dönem hükümet yetkililerine, şu anki hükümette bulunan devlet yetkililerini ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a karşı eleştirilerde bulunan öğretmenler sendikası, halkın zamlar altında ezildiğine dikkat çekti. Öğretmenlerin her zaman ders verdiğinin altını çizen öğretmenler sendikası , “Dürüst olmayı, yalan söylememeyi bu hükümete öğreteceğiz” dedi. Hükümet tek derdinin seçim ve koltuk sevdası olduğunu da sözlerine ekleyen öğretmenler sendikası, “Biatcı anlayışın öğretmeni dilenci olarak görmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

DAVA DOSYALARI HAZIRLANIYOR

Daha önceden açılmış ve kazanılmış bir emsal davasının olduğunu ve 4000 bin öğretmen için dosyaların tek tek hazırlandığını aktaran KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, dava dosya masraflarını devlet adına Maliye Bakanlığının ödeyeceğini söyledi. “Yasaya uymayan yasayı çiğneyen” diyerek Maliye Bakanı Dursun Oğuz’a yüklenen Elcil, “Seçim sonrası Maliye Bakanlığı’na gelen kişi bu meblağı Dursun Oğuz’dan talep etsin” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu