KıbrısManşetToplum

KTSO’dan KKTC’nin 39’uncu yıl dönümü mesajı.: “Gururla kutluyoruz”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), KKTC’nin 39’uncu yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bugün bizlere düşen görev, geçmişte yaşanan zor günleri asla unutmadan, büyük fedakârlıklarla kurulan KKTC’yi sonsuza dek yaşatmak ve bayrakları bu topraklarda özgürce ve gururla dalgalandırmaya devam ettirmektir” ifadelerini kullandı

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), KKTC’nin 39’uncu yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bugün bizlere düşen görev, geçmişte yaşanan zor günleri asla unutmadan, büyük fedakârlıklarla kurulan KKTC’yi sonsuza dek yaşatmak ve bayrakları bu topraklarda özgürce ve gururla dalgalandırmaya devam ettirmektir” ifadelerini kullandı.

KTSO mesajında, 39 yıl önce, 15 Kasım 1983’te, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş tarafından, “Kıbrıs Türk halkının meşru ve önüne geçilmesi imkânsız istek ve iradesine tercüman olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğu, dünya ve tarih önünde ilan edildiği kaydedildi.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bizlere düşen görev, geçmişte yaşanan zor günleri asla unutmadan, büyük fedakârlıklarla kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak ve bayrakları bu topraklarda özgürce ve gururla dalgalandırmaya devam ettirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri’ni şükran ve minnetle yad ediyoruz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu