GenelKıbrısManşetToplum

KTTB, ‘reçete yolsuzluğu’ olayı ile ilgili araştırma komitesi kurduklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ülke çapında büyük etki yaratan milyonluk ‘reçete yolsuzluğu’ soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu.

KTTB tarafından yapılan açıklamada; adli birimlerce hukuki işlemlerin devam ettiği ‘reçete yolsuzluğu’ olayında hukuki sürecin arkasında adil bir şekilde duracaklarını ve adli makamlarla işbirliğine açık oldukları ifade edildi.

KTTB, ‘reçete yolsuzluğu’ olayını yakından takip etmeyi kendilerine görev bildiklerini ifade ettiği açıklamasında, mesele ile ilgili KTTB çatısı altında bir araştırma komitesi kurduklarını açıkladı.

KKTB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“KTTB yönetim kurulu olarak olayı yakından takip etmeyi kendimize bir görev bildiğimizi belirtmek isteriz. Olayın KTTB yasası çerçevesinde, mesleki etik ve kurallar açısından ayrıca değerlendirilmesi gerektiği bilincindeyiz. Bu nedenle olaya özel olarak, KTTB çatısı altında bir araştırma komitesi kurulduğunu duyururuz.

Kurulan komitenin, Polis Genel Müdürlüğü’nden olayla ilgili ayrıntıları ve kanıtları talep edeceğini, mesleki etik ve kurallar çerçevesinde değerlendirme ve raporlama yapacağını ve yine KTTB yasası çerçevesinde gerekli soruşturmanın yürütülmesiyle yetkili olduğunu bilgilerinize sunarız. Ayrıca polis ve adli makamların isteği doğrultusunda adli süreçle ilgili teknik konularda destek sağlama isteğinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Hekimlik mesleğinin yürütülmesindeki temel faktör, hasta ve hekim arasındaki güven ilişkisi olduğu unutulmamalıdır. ‘Reçete yolsuzluğu’ olayının gündeme gelmesinin ardından hekimler arasında büyük bir üzüntü ve olayın aydınlanmasına yönelik ısrarcı bir istek olduğunu belirtmek isteriz.

KTTB üyesi her hekim, hekimlik mesleğinin konumunun ülkemiz için değerinin farkındadır. Bu nedenle meslek örgütümüze üye hekimlerin, meslek etik ve kurallarına aykırı hareketlerinin tespiti ve kanıtlanması halinde, gereğinin yapılması konusunda duruş ve istek içinde olduğunu bildiririz. Üyelerimizin bu duruş ve isteği sayesinde, KTTB yönetim kurulunun KTTB yasası çerçevesinde yürüteceği soruşturma şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilecek ve polis ile adli makamların isteyebileceği teknik destek sağlanacaktır.

Halkımıza hekimlerin süreç ve konuşulanlarla alakalı üzüntüsünü bir kez daha iletirken, bütün bir hekimlik mesleğinin bu olay üzerinden yıpratılmasındaki tehlikeyi ifade etmek isteriz. Olayın şeffaf, adil ve makul bir hızda tamamlanması ve gereğinin yapılması talebini tüm meslektaşlarımız adına iletiriz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu