KıbrısManşetSiyaset

KTTTB’nin eylemi 7’nci gününde devam ediyor

“Araçlarımızı devretmeye getiriyoruz, çünkü ödeyemiyoruz” sloganıyla eylem yapan Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği, çok sayıda otobüs ve minibüslerle Başbakanlık önündeki eylemi 7'nci gününde de sürdürüyor


Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB) pandemi nedeniyle çalışamadıklarından dolayı seyrüsefer, muayene, T izin belgesi ücreti, yıllık vergi, çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinden muafiyet talepleri yanıtsız kaldığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta Salı günü Lefkoşa’da başlattığı araçlı eyleme devam ediyor.

“Araçlarımızı devretmeye getiriyoruz, çünkü ödeyemiyoruz” sloganıyla eylem yapan birlik, çok sayıda otobüs ve minibüslerle Başbakanlık önündeki eylemi 7’nci gününde de sürdürüyor.

Taleplerine henüz olumlu yanıt almadıklarını söyleyen Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Menteş Aytaç, Cumartesi Günü GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Biz kavga peşinde değiliz, hak arayışındayız ama haklarımızı da alamazsak bu eylem sertleşecek. Kırmaysa kırma, dökmeyse dökme, yakmaysa yakma. Kimseden korkmuyoruz. Sabrımız taşmak üzere” demişti.

Bugünkü mesaisine Başbakanlık önündeki eylemle başlayan Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete de, eylemde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için denetim gerçekleştirirken, eylemcilerle de kısa bir süre görüştü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu