EğitimKıbrısManşetToplum

KÜB Başkanı Dr. Arslanbaş: Kıbrıs yükseköğrenimi Azerbaycan’da tanıtıldı

Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Dr. Selman Arslanbaş, Bakü’ye giden ekipte yer almanın ve Kıbrıs Üniversitelerini tanıtmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

KIBRIS ÜNİVERSİTELERİ AZERBAYCAN MEDYA VE EĞİTİM KURUMLARINDA KENDİNİ TANITTI
Dr. Arslanbaş, bu seyahat boyunca birçok üniversite ve diğer eğitim kurumları ile temas halinde olduklarının altını çizerek, “Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Başbakanımız ile birlikte başladığımız Azerbaycan seyahatinde Kıbrıs İlim Üniversitesi ve Kıbrıs Üniversiteler Birliği adına bulunduk. Bu seyahatimiz boyunca 10’a yakın TV programında yer aldık. Birçok üniversite ve eğitim kurumu ile ikili iş birlikleri, bakanlık ve resmi kurum ziyaretleri kapsamında KKTC yükseköğretiminin akreditasyonu, öğrenci temin ve değişim süreçlerini ele aldık. Temaslarımız boyunca b2b toplantılar, seminerler, konferanslar ve organizasyonlara katıldık. Eğitimci dostlarımızla ve Azerbaycan’ın diploması sahasındaki gür sesleri olan medya mensubu dostlarımızla görüşme fırsatı elde ettik” dedi.

Bakü ziyaretinin Kıbrıs Üniversiteleri ve yükseköğrenimi adına önemli adımlara vesile olduğunu kaydeden Arslanbaş, “Bu seyahatimizde bizlere destek veren başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. Ilham Aliyev’e, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığına, Diaspora Bakanlığına, Milletvekillerimize, Valilerimize, Büyükelçiliğimize, Azerbaycan- KKTC Dostluk Cemiyetine, KKTC Türk Bire, Azerbaycan Basın Konseyine, Maarif Okullarına, Hedef Eğitim Kurumlarına, Hazar Üniversitesine, Baki Neft Üniversitesine, Ada Üniversitesine, Caspian Energy Cluba, AzerEdu, EdutimeAz, Bakü’deki çok değerli dostlarımıza, sevdiklerimize, medya mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diyerek bu seyahatin iki ülke arasında yeni bir atılım sürecinin başlangıcı olmasını diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu