KıbrısManşetToplum

Küçük: “Psikologlar Yasası yıllardır tamamlanmadı”

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Küçük “Doğal Afetler, Yaşanılan Travmalar ve Toplum Psikolojisi” konusunda yaptığı güncel konuşmada, İsrail-Filistin savaşının bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

Ruh sağlığının halk sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Küçük, Psikologlar Yasası’nın yıllardır tamamlanmadığını belirterek, yasanının bir an Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tedbirler üzerinde durulması gerektiğini ve yasada buna ilişkin düzenlemeler bulunması gerektiğini ifade eden Küçük, halkın ruh sağlığı konusunda daha kurumsal hizmet alabilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Ruh sağlığının bozulmasının fiziksel sağlığı da bozduğunu belirten Küçük, 6 Şubat depremi ve kayıplarımızın bütün toplumun acısı olduğunu kaydetti.

Depremin ne kadar koşulduğunu, bu travmanın yaşanması sonrasında alınan tedbirlerin neler olduğunu soran Küçük, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı çalışmalara değindi.

Türk Psikologlar Birliği Yasası hakkında Meclise bir yasa önerisi sunacağını ifade eden Küçük, sahte reçete soruşturmasına da değinerek, doktor ve eczacıların bir an önce bu durumdan çıkması temennisini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı. Meclis Genel Kurulu’nun bir sonraki birleşimi, 23 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu