KıbrısManşet

Küçük, yeni gelecek ekibe başarılar diledi

Gülden Plümer Küçük Kayıpşahıslar Komitesinden ayrılığını bir basın bildirisi ile doğruladı

GIYNIK SOSYAL MEDYA
Gülden Plümer Küçük Kayıpşahıslar Komitesinden ayrılığını bir basın bildirisi ile doğruladı. Küçük, eski cumhurbaşkanlarına kendisi ile çalıştıkları için teşekkür ederken diğer yandan Ersin Tatar tarafından atanacak yeni komiteye de başarılar diledi.
Küçük’ün basın bildirisinin tamamı şu şekilde:
“Kıbrıslı Türk Üye olarak 2006 yılından itibaren görev yaptığım Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki pozisyonumdan 31.12.2020 tarihinden itibaren sözleşmemin uzatılmayacağı tarafıma bildirilmesinden ötürü ayrılacağımı tüm kamuoyu ve kayıplarımızın değerli aileleri ile paylaşmak istiyorum.
Eski Cumhurbaşkanlarından Sayın Mehmet Ali Talat, Sayın Derviş Eroğlu ve Sayın Mustafa Akıncı, bana güvenerek görev süreleri boyunca beraber çalıştıklarından dolayı teşekkürlerimi bir kez daha sunmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yeni atayacağı ekibine başarılar diliyorum.
2006 yılından itibaren sorumluluğunu taşıdığım bu pozisyonda bana verilen görev ve sorumluluk çerçevesinde kayıplarımızın insan haklarını yerine getirebilmek ve ülkemizin şartlarında eşitlik değerlerine dayanan bir mekanizma kurmak için bilimsel kurallarda ve uluslararası kalitede olan Genel Kazı Kimliklendirme ve Kalıntıların İadesi projesini ekibimle en iyi şekilde kurduğumuza inanmaktayım.
2006 yılından günümüze Kıbrıs adasındaki kayıpların yarısının bulunarak kimliklendirilmesini başardık. Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum ve BM Üyeleri tarafından eşit söz sahibi olarak iki toplumlu çalışan komite kayıp ailelerine yarım asırdır bekledikleri cevapları siyasi bir anlaşma olmayan adamızda vermeyi başarmış ve bilimsel ve uluslararası platformlarda saygınlık kazanarak bilir kişi olmuştur.
Kıbrıslı Türk kayıpların ailelerini temsil eden dernekler ve kayıp yakınları çalıştığımız süreçte bizlere en çok destek veren kurumlar ve kişiler olmuştıur. Benimle beraber 2006 yılında göreve başlayan asistanım Mine Balman’nında görev süresi uzatılmadığından KŞK’dan ayrılacaktır. Çalıştığım sürede bana verdiği destek için kendisine teşekkür ederim. Çalışmalarımızın yürümesi için destek veren tüm otoritelere ve Kayıp Şahıslar Komitesi bilim insanlarına ve çalışanlarına verdikleri hizmetler ve destekler için teşekkürlerimi bildiririm.
2006 yılından günümüze sürdürdüğüm görevimi prensiblere dayalı bilimsel uluslarası standartlara dayalı ülkeme ve kayıp ailelerine hizmet etmek için en iyi şekilde yaptığım inancı ile gönül rahatlığı ile ayrılıyorum.
Tüm kayıp ailelerin acılarını paylaşır şehitlerimize rahmet dilerim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu