KıbrısManşet

“Kudret Özersay ne yaptığını bilen, geleceğe dair vizyonu olan bir adaydır”

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay’ın seçim vizyonunu değerlendirdi.

BRT’de katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Kıbrıs’ta yeni bir dönemin olduğunu belirterek, “Gelinen son noktada müzakerelerin üzerinde uzlaşmaya varamayacağımız, Rum tarafının çözüme hevesli olmadığı ortadadır” dedi.

Baybars, Kıbrıs sorununa yönelik çözümden önce doğalgaz ve petrol konularında iş birliği yapılabileceğinin altını çizdi.

“KIBRIS TÜRK HALKI KAYNAKLAR KONUSUNDA İRADE ORTAYA KOYMALI”

“Doğu Akdeniz kaynıyor” diyen Baybars, “ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Güney Kıbrıs’a geliyor, açıklamalar yapıyor. Fransa ve Rusya Doğu Akdeniz söz sahibi olmaya çalışıyor. Tüm bu dengeler içinde Kıbrıs Türk halkı da kaynaklar konusunda söz sahibi olmalı; irade ortaya koymalıdır” diye konuştu.

Kıbrıs Türk halkının haklarını ortaya koyacak bir iş birliği modeli konusunda halkın ikna edilmesi gerektiğini ifade eden Baybars, “Doğalgaz ve petrol konusunda yapılacak iş birliği şu anki konjektörde uygundur” dedi.

“RUM TARAFI KONFORLU ALANINI KORUYOR; GÜCÜ BİZLE PAYLAŞMAK İSTEMİYOR”

Rum tarafının zenginliği ve yönetimi Kıbrıslı Türklerle paylaşmaya hazır olmadığını kaydeden Baybars, “Rum tarafı, Kıbrıs Cumhuriyetini sahiplenerek, AB’ye alınarak, şu an da konforlu alanını koruyor. Kıbrıs Rum tarafı konforunu koruduğu sürece, gücü bizle paylaşmak istemeyecek” ifadelerini kullandı.

Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yorumda bulunan Baybars, “Kudret Özersay, ne yaptığını bilen, geleceğe dair vizyonu olan ve somut öneri sunabilen bir aday olarak diğer adaylardan ayrılmaktadır” dedi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu