KıbrısManşetSiyaset

Kudret Özersay’ın milletvekilliğinden istifası onaylandı

Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleştirilen oylamada, UBP, CTP, DP ve YDP vekilleri Kudret Özersay'ın istifa talebini kabul ederken, Halkın Partisi Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers oylamaya katılmadı

Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirilen açık oylama ile Kudret Özersay’ın istifa talebi onaylandı. Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada, UBP, CTP, DP ve YDP vekilleri Kudret Özersay’ın istifa talebini kabul ederken, Halkın Partisi Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers oylamaya katılmadı.

Parti Başkanları ne dedi?

Başbakan Ünal Üstel: Grup kararımızı grup başkan vekili açıkladı fakat Sayın Özersay’ın istifa talebine ilişkin sunduğu gerekçelerin hiçbirini kabul etmiyorum. Verdiği karara saygı duyuyorum ve ilk kez Cumhuriyet Meclisi de bundan önceki oylamalarına Hüseyin Özgürgün ve Abbas Sınay’ın istifa talebini kabul etmemişti. Özersay’ın istifa talebini onaylayacağız. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: Sevgili Kudret Özersay’ın Meclis’te olmayacak olması bizi mutlu edecek bir şey değildir. Kendisiyle toplantıdan önce görüştük ve kendisi bu istifanın siyasi bir tavır olduğunu ve bu tavrın kabul edilmesi gerektiğini söylediği için bu isteğine saygı duyuyoruz ve istifa kararını onaylayacağız.

UBP Grup Başkan Vekili Özdemir Berova: UBP Parti grubu olarak Kudret Özersay’ın istifa kararıyla ilgili görüşme gerçekleştirdik ve bir karara vardık. Halkın Partisi 2018 seçimlerinde 9 vekille mecliste temsil edilen bir süreç yaşadı. Sayın Özersay’ın seçim sürecinde ve akabinde yaptığı açıklamalar UBP tabanında ciddi infiale neden oldu. Halkın Partisi önce 6 milletvekiline ardından yapılan seçimlerde 3 milletvekiline geriledi. Bugün yapılacak oylamayla muhtemelen vekil sayısı 2’ye düşecektir. Sayın Özersay’ın istifa dilekçesinde sunduğu gerekçelerin hiçbirine katılmıyoruz ama parti tabanımızın bize verdiği mesaj bu istifanın kabul edilmesi yönündedir. Parti tabanımıza saygı gereği bugün yapılacak oylamada istifayı kabul edeceğiz kararımız bu yönde olacaktır.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu: Kudret Özersay’ın talebine saygı duyuyoruz. Parti içi yaptığımız görüşmede talebe olumlu yönde oy kullanma konusunda karar verdi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı: Gerekçelerini kabul etmemekle birlikte Kudret Özersay’ın istifa kararına saygı duyuyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu