KıbrısManşetYaşam

Kuir Kıbrıs Derneği’nden sosyal mesafeli okuma etkinliği

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından düzenli aralıklar ile gerçekleşen okuma etkinlikleri pandemi döneminde de gerek çevrim içi gerekse sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde devam ediyor

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından düzenli aralıklar ile gerçekleşen okuma etkinlikleri pandemi döneminde de gerek çevrim içi gerekse sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz salı günü Lefkoşa, İnsan Hakları Evi’nde gerçekleşen etkinlikte Syliva Plath’ın eserleri üzerine okuma ve tartışma oturumları katılımcıların ilgisi ile gerçekleşti.

Yerli ve yabancı pek çok eserin irdelendiği okuma etkinliklerinde geçtiğimiz seneden günümüze Yalçın Tosun ve Syliva Plath’ın eserleri, LGBTİ+ bireylere yönelik hazırlanmış sağlık, eğitim, politika vb. bilgilendirme kitapçıkları etkinliklere katılım gösteren kişiler tarafından yoğun bir ilgi ile irdeleniyor.

Pandemi döneminde de gerek çevrim içi katılımlarla gerekse sosyal mesafe kurallarını gözeterek gerçekleşen etkinliklerde, belirlenen tema ve yazara göre yapılan okuma aktivitelerin yanı sıra hikaye oluşturma ve çevrim içi hikaye yazma aktiviteleri Kıbrıs ve diğer ülkerden katılımcılarla beraber Kuir Kıbrıs çatısı altında gerçekleşiyor.

İlerleyen günlerde Kuir Kıbrıs Derneği’nin değerleri üzerinden yeni temalar ve yazarların ele alınacağı etkinlikleri müjdeleyen dernek, katılım göstermek isteyen tüm okuyucuların destek ve katılımını gözlüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu