GenelKıbrısManşet

Külliyeciler sokağa inme hazırlığında!

Külliye (yerleşke) inşaatı ülkenin siyasi arenası ve toplum yaşamında ana gerginlik konusu haline geldi

Külliye (yerleşke) inşaatı ülkenin siyasi arenası ve toplum yaşamında ana gerginlik konusu haline geldi

DİKKAT! ÜLKE İKİYE BÖLÜNÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Cumhuriyet Meclisi binası, büyük cami ve milli parkı içeren “külliye projesi” için geçen hafta start verilirken, ülke “külliyeciler” ve “külliyeye karşı çıkanlar” olarak neredeyse ikiye bölündü. “Külliye” adının verdiği “olumsuz algıyı değiştirmek için” son günlerde üniversite kampüsleri için kullanılan “yerleşke” adının ön plana çıkarılmasına gayret harcandığı görülüyor. Diğer taraftan muhalefetteki CTP ve HP başta olmak üzere, ülkedeki birçok oluşumun karşı çıkışını kırmak için “iktidar” tarafı harekete geçerken, UBP-DP-YDP’li bakan, milletvekili ve destekçilerinin külliyeye çıkanlara yönelik tavırlarının sertleştiği dikkati çekiyor.

“YAPAN VE YAPTIRANA” DESTEK

YDP Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın külliyeye karşı çıkanları “kökleri dışarda beslemeler” olarak hedef göstermesinin ardından, bugün de YDP’nin “külliyeyi yapan ve yaptırana” destek amacıyla Boğaz piknik alanında bir etkinlik organize ettiği bildirildi. YDP’den yapılan açıklama şöyle: “Bazı kesimler son zamanlarda Anavatan Türkiye tarafından yapılıp ülkemize armağan edilecek YERLEŞKE üzerinden Anavatan düşmanlığını körüklemektedir. Bu yerleşkenin zamanlaması veya önceliği tartışılabilir. Ama tartışmalar malum kesimler tarafından başka mecralara kaydırılmaktadır. Yarın (bugün) saat 10.00’da Boğaz Piknik Alanı’nda buluşup, yerleşkenin yapılmasına ve yerleşkeyi yapan ve yaptıranlara destek verelim…”

UBP’Lİ DİNÇYÜREK ‘DUR’ DİYECEK GÜÇTEYİZ

Kabine üyelerinin, koalisyon partileri milletvekilleri ve ileri gelenlerinin külliyeyi öven, karşı çıkanları yeren açıklamalarına dün yeni bir halka ekleyen UBP Mağusa milletvekili Hakan Dinçyürek, “ret cephesine” üstü kapalı bir şekilde meydan okudu. Dinçyürek, TAK Ajansı’ndan yayınlanan açıklamasında, “Kimse, yalana başvurarak, sokak anarşisi ile KKTC’de siyasi karmaşa yaratıp bundan yarar sağlayacağı hayaline kapılmasın. Kıbrıs Türkü ve bizler demokrasi yolundan ayrılmadan yanlış yolda olanlara dur diyecek güç ve kararlılıktayız. Yeni Meclis ve Cumhurbaşkanlığı yapılması için atılan adımlar doğrudur.” dedi.

KÜLLİYE KARŞITI EYLEM YAPILDI

Geçtiğimiz hafta başındaki tatil gününde sessiz-sedasız başlatılan “Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi” inşaat çalışmaları tepkileri de beraberinde getirmişti. CTP ve HP dışında birden çok meclis dışı siyasi partinin tepkileri gün yüzüne çıkarken, inşaat alanı iki kişinin tutuklandığı bir de eyleme sahne olmuştu. “Külliyeye karşı insan zinciri eylemi”, Barolar Birliği, Tabipler Birliği ve Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından düzenlenmişti. “Külliyeye karşı halk meclisi” oluşumu da konunun gelişmeleri arasındaydı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu