KıbrısManşetToplum

“Külliye’ye hayır” diye haykırdılar

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan Külliyeye Hayır Platformu “Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi” inşaatına karşı yürüyüş düzenledi

Kermiya Çemberi’nde toplanan yüzlerce kişi, “Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi” inşaatı önüne sloganlarla yürüdü

‘Külliyen yalan, külliyen kaçak’ sloganlarının atıldığı eylem için polisin geniş güvenlik önlemi aldı

YÜZLERCE KİŞİ TOPLANDI

Külliyeye Hayır Platformu tarafından düzenlenen “Külliyeye Hayır” yürüyüşü için yüzlerce kişi, Kermiya Çemberi’nde toplandı. Eylemciler ‘külliyen yalan, külliyen kaçak’ sloganları ile yürüyüşe geçti. Eylemin yapıldığı alanında da çok sayıda polis hazır bulundu. Yürüyüşün düzenlendiği güzergâhın yanı sıra, İnşaat alanının önü ve içindeki polis sayısının fazlalığı da dikkat çekti.

“TOPLUMUN DEMOKRATİK YAPISI GÖZ ARDI EDİLİYOR”

Eylemde örgütler adına açıklama yapan Sol Hareket’ten Abdullah Korkmazhan, “Toplumun demokratik yapısını göz ardı eden bu anlayış, artık karşımıza silahlı askerler dikmekte” diyerek, ülkedeki demokrasi güçlerinin el birliğine daha çok ihtiyaç duyulan bir süreç yaşandığını söyledi.

“ORTADA BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ VAR”

Külliyenin sadece bir inşaattan ibaret olmadığına dikkat çeken Korkmazhan, ülkede özgürce yaşamak isteyen her bireyi etkileyen bir süreçten geçildiğini belirtti, “Söz konusu olan, bir rejim değişikliğidir” dedi. Perşembe gün adaya gelen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarına işaret eden Korkmazhan, “Tüm toplum, gözümüzün içine bakılarak tehdit edildi” ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ” … “Türkiye’de de Kıbrıs’ta da demokrasi temelli bir yaşamın temelini hep birlikte atacağız” diyen Korkmazhan, “Süreci Kıbrıslı Türklerin lehine çevirmek istiyorsak, hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu