KıbrısManşet

Kültürel Miras Teknik Komitesi’ne ödül

, koruma projeleri alanında elde ettiği başarıların tanınması amacıyla Avrupa Miras Ödülü / Avrupa Nostra Ödülü'ne layık görüldü.

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bugün, Kültürel Miras Teknik Komitesi’ni, tüm üyelerini ve yıllar boyunca değerli çalışmalarına katılan herkesi kutluyoruz” ifadelerine yer verilerek Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Avrupa Miras Ödülü / Avrupa Nostra Ödülü’ne layık görüldüğü açıklandı.
Açıklama ise şöyle:
Kültürel Miras Teknik Komitesi, koruma projeleri alanında elde ettiği başarıların tanınması amacıyla Avrupa Miras Ödülü / Avrupa Nostra Ödülü’ne layık görüldü. Komite, jüri tarafından Avrupa’nın sahasında Avrupa’nın en büyük onurunu kazanmak için Avrupa’nın dört bir yanından örnek miras başarılarından seçildi.
2008 yılında kuruluşundan bu yana hem Kıbrıs Türkleri hem de Kıbrıs Rumlarından oluşan Kültürel Miras Teknik Komitesi, Kıbrıs’ta kültürel mirasın korunması ve restorasyonu için mekanizmaları sağlamak için sonsuz bir şekilde çalışıyor.
Genellikle Avrupa Birliği tarafından sağlanan fon ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteğiyle, komite, çok sayıda kilise, cami, çeşme, arkeolojik alan, Lefkoşa Duvarları’nın kısımları olmak üzere 88 projeyi tamamladı Mağusa’da ve hamamlarda.
Bu vesileyle, komitenin projelerinin gerçekleşmesinde yer alan 7,000 ‘ den fazla Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türkünü de tebrik ediyoruz. Onlar olmadan bu sonuçlara ulaşmak komitenin işi sadece anıt ve siteleri korumakla değil, aynı zamanda artan işbirliği ve güven oluşturmak, güven sağlamak ve ortak sonuç elde etmekle ilgilidir.
Kültürel Miras Teknik Komitesine tüm önemli çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, hak edilen bu ödülü tebrik ediyoruz. Ortaklarınız olmaktan gurur duyuyoruz! Kıbrıs’ın kültürel zenginliğine katkıda bulunmaya devam etmek için uyum içinde çalışmaya devam edelim!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu