DünyaManşetSpor

Kupa canavarı Pep Guardiola

Manchester City kariyerine yeni bir başarı daha ekleyen Pep Guardiola, ulaşılması zor istatistiklere imza atıyor. İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışında lider Liverpool 22 puan gerisinde kalan Manchester City, İngiltere Lig Kupası'ndaki zaferle teselli buldu.

Finalde Aston Villa’yı 2-1 yenerek mutlu sona ulaşan City’de menajer Pep Guardiola kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi.
Teknik direktörlük serüveninde 12 yılı deviren Guardiola, 22 maçta 1 kupa kazanma başarısı gösterdi. 49 yaşındaki teknik adam 625 maçlık kariyerine 29 kupa sığdırdı.
2016/17 sezonunda Manchester City’nin başına geçen Guardiola, şu ana kadar İngiliz devinde 2 Premier Lig, 3 Lig Kupası, 2 Community Shield ve 1 FA Cup şampiyonlukları yaşadı.
3 sezon Bayern Münih’te görev yapan İspanyol teknik adam, Bavyera ekibinde 3 Almanya Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 2 Almanya Kupası ve 1 kez de FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonasında mutlu sona ulaştı.

BARRCELONA’DA 14 KUPA
Teknik direktörlük kariyerine Barcelona’da başlayan Guardiola, 3 İspanya Süper Kupası, 3 İspanya Lig Şampiyonluğu, 2 İspanya Kral Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 UEFA Süper Kupası, 2 kez de FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu ile dünya futboluna damga vurdu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu