GenelKıbrısManşetSpor

“Kupalara layıksın sen”

Ahmed Sami Topcan Süper Kupa Şampiyonu Mağusa Türk Gücü

SÜPER KUPA’YA GARGA PENÇESİ

Futbolda oynanmayan sezonun öncesindeki son Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile son Kıbrıs Kupası şampiyonu Yenicami dün akşam yeni sezon öncesi ilk resmi müsabaka olan Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda kalabalık bir seyirci kitlesi önünde oynanan mücadelenin normal süresi golsüz eşitlikle geçilirken uzatma bölümlerinde eksik kalan Yenicami karşısında Mağusa Türk Gücü farka koştu ve 4-0’lık skorla Süper Kupa’yı müzesine götüren taraf oldu.

MTG UZATMALARDA FARKA KOŞTU

Maçın 90 dakikalık normal süresi 0-0 eşitlikle tamamlanınca karşılaşmada uzatma bölümlerine geçildi. 94. dakikada oyuna sonradan giren genç oyuncu Yakup Şen’in ikinci sarıdan kırmızı kartla görmesiyle Yenicami sahada 10 kişi kaldı. Rakibinin eksikliğini fırsata dönüştüren MTG, uzatma bölümlerinde Şenol, Uvanç (2) ve Kossi’nin ayağından peş peşe goller bularak 15’er dakikadan oluşan iki devrelik uzatma bölümü sonunda sahadan 4-0’lık skorla galip ayrıldı.

MTG İKİNCİ KEZ KAZANDI, KUPAYI TATAR VERDİ

Bu sezon 10’uncusu düzenlenen ve ilk kez Ahmed Sami Topcan adıyla oynanan Süper Kupa mücadelesinde mutlu sona ulaşan Mağusa Türk Gücü bu kupayı tarihinde ikinci kez kazanmayı başardı. Süper Kupa maçını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner de tribünden takip ederken karşılaşma sonrasında MTG’ye kupasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar takdim etti. Maçın ardından MTG, sosyal medya hesabından “Kupalara layıksın sen. 2020-2021 Süper Kupa Şampiyonu MAĞUSA TÜRK GÜCÜ” şeklinde paylaşım yaparken oyuncular da ödül törenine “KUPALARA LAYIKSIN SEN” yazılı şampiyonluk tişörtleriyle çıktılar.

FOTOĞRAFLAR: NECATİ KÜLAHLILAR

Diğer Haberler

Başa dön tuşu