Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Küresel çapta ev fiyatları %9,2 arttı

Knight Frank Küresel Konut Fiyatları Endeksi’nin ‘2021 2’nci çeyrek’ sonuçları açıklandı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Türkiye fiyat artışlarında liderliği yine kaptırmadı. Güney Kıbrıs 50. sırada yer buldu

2005’TEN BU YANA EN YÜKSEK ARTIŞ… Küresel çapta konut fiyatları düşük faiz oranları ve hane halkı tasarruflarının konut alımlarını desteklemesiyle 2005’ten beri en büyük artışı kaydetti. Uluslararası Emlak Danışmanlık Şirketi Knight Frank’ın Küresel Konut Fiyatları Endeksi’ne göre 55 ülke ve bölgede yıllık fiyat artışı ortalaması Haziran 2020-Haziran 2021 döneminde %9,2 oranında arttı. Bu rakam, Mart 2005’ten (12 aylık dönemde) beri görülen en hızlı artış. Geçen yılın aynı döneminde fiyatlar %4,3 oranında artmıştı.

TÜRKİYE LİDERLİĞİ KAPTIRMADI… Knight Frank verilerine göre Türkiye hem yıllık hem 6 aylık hem de 3 aylık dönemlerdeki fiyat artışlarıyla liderliği kaptırmadı. Türkiye’de konut fiyatlarındaki yıllık artış %29,2 oranında hesaplandı. Rusya ve Almanya’nın da aralarında olduğu her 3 ülkeden birinde çift haneli fiyat artışı görüldü. ABD, Kanada, Türkiye, Yeni Zelanda ve Avustralya’da %16’nın üzerinde nominal fiyat artışları oldu. Yıllık bazda fiyatların düştüğü 2 ülke %-0.5 ile Hindistan ve %-0.9 ile İspanya oldu. Gelişmekte olan ülkelerde yıllık ortalama konut fiyat artışı da %4,7 düzeyinde saptandı.

GÜNEY KIBRIS 50’NCİ SIRADA YER BULDU… Akdeniz’in en gözde gayrimenkul piyasalarından olan Güney Kıbrıs’taki konut fiyatlarındaki artışlar ise oldukça yavaş seyrediyor. Küresel Konut fiyatları endeksinde kendisine 50’nci sırada yer bulan Güney Kıbrıs’taki fiyat artışları; Haziran 2020-Haziran 2021 periyodunda %0,9, Aralık 2020-Haziran 2021 periyodunda %0,3 ve Mart 2021-Haziran 2021 periyodunda ise %0,5 seviyesinde gerçekleşti. Güney Kıbrıs’taki gayrimenkul çevreleri, pandemi kaynaklı sıkıntıların aşılması halinde fiyatların ciddi oranlarda artmasını bekliyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu