DünyaEkonomiGenelManşet

Küresel piyasalarda temkinli seyir

Fed’in agresif faiz artışları yapacağına dair beklentiler küresel piyasaların ‘temkinli’ seyretmesine neden oluyor.

ABD vadeli endeks kontratları bugün yükselirken Asya Borsaları kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Çin’den gelen son veriler de piyasalardaki harekette etkili oldu. Ülkede imalat aktivitesi elektrik kesintileri ve artan vakalarla 2. ayda daraldı. Çin’de Şanghay borsası yüzde 1,2 düşerken Japonya’da Topix yüzde 0,4 düştü.

S&P 500 ve Nasdaq 100 endeks kontratları yükseldi. ABD borsaları dün güçlü gelen verilerin daha agresif faiz artışı olacağı beklentisini güçlendirmesiyle 1 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

Bugün dolar endeksi gerilerken petrol 3. ayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Bu, petrolde 2 yıldan uzun sürenin en uzun soluklu düşüş trendi olacak.

UBS Varlık Yönetimi’nden Angeline Newman “Kesin olan şey, piyasalardaki görünümü öngörmenin hiç kolay olmadığı. Karışık ekonomik sinyaller nedeniyle para politikasının yönünü belirlemenin güç olduğu bir dünyadayız” değerlendirmesini yaptı.

Fed yetkilileri yeniden enflasyonu düşürme hedfine olan bağlılığını gösteren açıklamalar yaptı. New York Fed Başkanı John Williams faizlerin en azından 2023’e kadar kısıtlayıcı alanda kalması gerektiğini belirtti.

Standard Chartered Varlık Yönetimi’nden Steve Brice Bloomberg TV’ye verdiği mülakatta dalgalanmaların devam edebileceğini, hisse senetleri için kısa vadede daha fazla düşüş olabileceğini belirtti.

Bloomberg Dolar Spot endeksi bugün yüzde 0,2 düşüşte. Euro yüzde 0,2 yükselerek dolara karşı 1,0037’de seyrederken offshore yuan da yüzde 0,4 yükseldi.

ABD’de 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan artarak yüzde 3,11 oldu.

Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,7 artarken altının ons fiyatı yatay seyirle 1,725.10 dolar civarında seyrediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu