EkonomiGenelKıbrısManşet

Kürşad: Kooperatiflere sahip çıkan halkımıza teşekkür ederiz

Kooperatif merkez bankası İştiraki Koordinatörü Orhan Kürşad, Binboğa Yem ve Zirai Levazım için 2022 yılının zor bir yıl olduğunu belirtti ve 2022 yıl için değerlendirmede bulundu.

Kürşad’ın açıklaması ise şöyle;

Koopbank iştiraki Binboğa Yem ve Zirai Levazım için 2022 yılı, sektörleri olan hayvancılık ve tarım acısından zorlayıcı bir yıl olmuştur.

Buna rağmen;

– Binboğa Yem bu süreçte üretim aşamasında yapmış olduğu yeniliklerle hammaddelerde yaşanan fahiş fiyat artışlarına rağmen hayvan yemine yılın son 6 ayı ve bugünde dahil olmak üzere zam yapmamıştır.

– Koopgaz olarak ülkemizde gaz sıkıntısı yaşanırken depolarında bulunan son damla gaz a kadar satış yapmaya devam etmiş, hem müşterilerini hem de halkının yanında durmayı kar gözetmeden bilmiştir

– Kıbrıs’ın en değerli ürünlerinden harnup alımlarında üreticinin yüzünü güldürecek bir fiyatla alım yapmış ve ülkenin en büyük harnup alımını yine bu sene gerçekleştirmiştir.

Diğer yandan Zirai Levazım;

– Geçmiş yıllarda yaşadığı sorunları büyük ölçüde atlatmış ve üretimde kullanılacak ürünleri zamanında, yeteri kadar, en kalitelisini uygun fiyata piyasaya verip piyasada fiyat dengesini koruyabilmiştir.

– Koop petrol, yaşanan mazot ve benzin krizlerini fırsata çevirmemiş, depolarını bitirme pahasına her gelen müşteriye benzin ve mazot vermeye devam etmiş mazotsuz bırakmamıştır.

– En önemlisi de her şeyin fiyatı günlük hatta saatlik artarken elinde bulundurduğu stoklara fahiş zamlar yapmayarak üretimin çiftçinin ve üreticinin yanında durmayı başarmıştır.

Yukarda saydığım görevleri ve daha fazlasını yerine getirerek döner sermaye olan kooperatiflerimiz 2022 yılında iki şirkette harcamalarda yapmış olduğu düzenlemelerle bilançolarında zarar yazmadan çok şükür yılı kapatmayı başarmıştır.

Öncelikle canla başla çalışan 200 e yakın emekçi personelimize, sendikamıza, Yönetim Kurulu ve Yöneticilerimize, bağlı olduğumuz Kooperatif Şirketler Mukayyitliğine ve Bakanlığa ve en önemlisi her zaman kendi evi gibi kooperatiflere sahip çıkan halkımıza teşekkür ederiz. Daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu