KıbrısManşet

Kürşat: En büyük sorun ekonomi ancak hükümetin öyle bir gailesi yok

CTP Milletvekili Fide Kürşat, Cumhuriyet Meclisi'nde ifade özgürlüğüyle ilgili yasa değişikliğinin 1 haftalığına ertelenmesi sonrası, "Anti demokratik gayri meşru hükümeti engelledik" dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Demokrasi ve Özgürlüklerimizi ortadan kaldırmak için ‘ivedilikle’ karar almaya niyetlenen “anti demokratik gayri meşru Hükümeti” engellediklerini belirten Kürşat, memleketin asıl meselesinin Türk Lirası’nın her geçen gün değer kaybetmesi ve halkın yoksullaşması olduğunu kaydetti.

“DAR GELİRLİ İNSANLAR, AÇLIKLA SINANIYOR”

İnsafsız zamlarla halkın belinin büküldüğünün altını çizen Kürşat, dar gelirli insanlar açlıkla sınanmaktatır. Sektörler ekonomik krizin etkisiyle batma noktasına gelmiştir.” dedi.

“Memlekette sözde hükümetin yanlış politikaları ile ekonomik anlamda tam bir yangın var” vurgusunu yapan Kürşat, memleketin ivedilik bekleyen en büyük sorununun ekonomik meseleler olduğunu, ancak hükümetin öyle bir gailesinin ise olmadığını ifade etti.

Kürşat sözlerine şu şekilde devam etti:

“Belli ki bizi yokoluşa sürüklemeye devam etme zihniyetindedirler. Kıbrıs Türk halkını hem ekonomik hem de demokratik yoksullaşmaya sürüklemeye ısrarla devam etmeye çalışıyorlar.

HEM MECLİS HEM DE SOKAKTA DİRENECEĞİZ

Biz hem mecliste hem sokakta direnmeye devam edeceğiz. Safları sıkılaştırıp hep birlikte direnmeliyiz.

Birlik, Mücadele, Dayanışma.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu