KıbrısManşetSiyasetToplum

Kürşat: “Harup fiyatları belli oldu da alımlar için verilen bu pazartesi bu çarşambalar nedense gelmiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele Milletvekili Fide Kürşat, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş tarafından harup hasatının bugün Binboğa tarafından üreticiden alımlara başlayacağına dair yaptığı açıklamaya rağmen henüz bu konuda bir girişim olmamasına tepki gösterdi.

CTP İskele Milletvekili Fide Kürşat’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:
“Ürünler hala üreticilerin elinde! Alımlar için yapılan hazırlıklar her neyse bir türlü bitmiyor. Harup taban fiyatı hükümet tarafından yaklaşık iki aylık bir gecikme ile 10 Ekim 2023’te 20 TL olarak açıklandı. Fakat henüz Binboğa tarafından alımlar başlamadı. Bu fiyatın 10 TL’sını devlet desteği geriye kalan 10 TL’nın ise Binboğa tarafından üreticilere ödeneceği belirtilmişti.

Uzun bir süredir kötü yönetilen Binboğa Yem Fabrikası’nda geçen yıla ait harupların zamanında değerlendirilmemesinden dolayı çürümeye yüz tuttuğu ve 7 TL civarına zararına hayvancılara verildiği biliniyor. Oysaki besin değeri yüksek olan bu harup Binboğa Yem Fabrikası tarafından yem hammaddesi olarak kullanılabilirdi. Tüm Kurumlarda olduğu gibi burada da kötü yönetimin bedeli üreticiye ödetiliyor.

Tarım Bakanı harup alımlarının ne zaman başlayacağı ile ilgili 20 Ekim’de yaptığı bir açıklamasında bu pazartesi alımlar başlayacak açıklamasında bulundu. Ekim ayı bitti sayılır bunların bu pazartesileri bu çarşambaları bitmiyor. Üreticilerin elindeki haruplar fire veriyor, farelere yem oluyor heba oluyor ama henüz alımlarla ilgili bir gelişme yoktur.
Geçtiğimiz perşembe gün Tarım Bakanı yaptığı bir basın toplantısında Binboğa Yem Fabrikası’nın harup alımlarını başlatmak için hazırlık yaptığını belirtti. Üçlü iş bilmez koalisyon ortakları arasında üretici eziliyor. Bir an önce üreticilerin elinde kalan ürünlerin alınması ve emeğinin karşılığının ödenmesi gerekiyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu