DünyaEkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplumYemek

Kürşat: Hellim konusunda büyük imalatçılar hazır

CTP'li vekil Fide Kürşat, hellim üretimi standartları konusunda büyük imalatçıların hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını aktardı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, hellim konusunda Kıbrıslı Rum üreticilerle Kıbrıslı Türk üreticileri eşitleyen hellim tescili ve tüzük değişikliği konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Kürşat, bu konuda büyük imalatçıların hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını, orta ve küçük işletmeler adına da yapılması gereken çok şey olduğunu vurguladı.

Tv2020’de konuşan Fide Kürşat konu hakkında şöyle konuştu;

“Hellimin sütü konusunda yapılması gereken çok şey vardır. 2024’ten sonra yüzde 51 oran aranacak. 12 Nisan’da AB konseyinin tescil ve yeşil hat tüzüğünde eş zamanlı değişiklik ile birlikte Rum üreticilerle eşit faydalanmamız mümkün hale geldi. Bu süreçte AB hijyen kriterlerine uygun hellim üretimi yapılması gerekir ki yeşil hat üzerinden ihracat mümkün olsun.

Bu konuda büyük imalathanelerimiz hazırlıkları büyük oranda tamamdır. Küçük orta imalatçıların da bu standartlara getirilmesi gerekir.”

“ÇİFTLİKTEN SOFRAYA SÜTÜN İZLENEBİLMESİ GEREKİR”

“Hayvan varlığı ve modernizasyon konusunda, süt üretimi adına küçükbaşta yapmamız gereken çok şey var. Büyük başta yeterince inek sütümüz mevcuttur, çiftlikten sofraya sütün izlenebilmesi gerekir ağustos 2021 den biri imalatçılardan birliklere birçok çalışma yürütülmeye başlandı

AB 30 milyon Euro kadar mali yardımda bulunuyor, bu dönemde doğru alanlara kanalizasyonu önemlidir.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu