KıbrısManşetSiyasetToplum

Kurulan düzenin sonuçlarından birisi de bu

Sorma gir hanı yaptıkları bu ülkede kaçak yaşayan mı istersiniz, ülkesinde suç işleyip buraya gelen mi? Yoksa öğrenci statüsünde gelip başka başka amaçlara hizmet eden mi? Dedim ya yok yok yaratılan bu düzende

3 yaşında bir çocuğu kaçırmaya teşebbüs eden kişi polis tarafından yakalandı.

Öncelikle orada görev yapan tüm polisleri kutlarım. Ve fakat bu ülkenin ne ara bu hale geldiğini sormayacağım zira bu göstere göstere geldi. Dolayısıyla ülkenin bu hale gelmesinde payı olan yüzsüzleri kınamak, onlara lanet yağdırmak  boynumun borcu. Görün ve yarattığınız bu düzen içinde birer birer boğulun.

Evet bir eksiğimiz o kaldıydı.

Şimdi onu da tamamladık.

3 yaşında bir çocuğu kandırıp kaçırmaya teşebbüs etmek ne yahu!

Bu cesaret nerden geliyor?

Sorma gir hanı yaptıkları bu ülkede kaçak yaşayan mı istersiniz, ülkesinde suç işleyip buraya gelen mi? Yoksa öğrenci statüsünde gelip başka başka amaçlara hizmet eden mi? Dedim ya yok yok yaratılan bu düzende.

Dolayısıyla ısrarla sürdürülmeye çalışılan bu yapı ülkede illegal bir hareket alanı oluşmasına fırsat yarattı. Bugün ise ortaya çıkan durumun çirkin yüzüyle karşı karşıya kaldı toplum. Ülkenin bu geniş illegal alanı içinde özellikle suç çeteleri fink atarken, üstüne bir de defalarca af çıkarmak suretiyle muhaceret düzenlemesine gidilmesi akıl alır gibi değil. Nitekim yeryüzünde böyle bir uygulamanın bir benzeri daha olduğunu düşünmüyorum,

Ve tabi bu ve benzeri adımları attıran yapının uluslararası hukuk normlarının dışında olmasıyla birlikte hareket alanını yasaların üstünde genişleten bir güruh ortaya çıktı.. Suç çeşitliliği ve oranlarının özellikle dış kaynaklı artış gösterdiği ve mevcut cezaevinin ihtiyaca cevap veremeyecek duruma geldiği bir ülkede yeni hapishane açmayı siyasi malzeme olarak gören ve bunun üstünden icraat yaptığını sanan bir anlayış var maalesef ülkede..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu