
ÖZEL HABER
Enflasyon “istatistik kurumu’na rağmen(!)” artmaya devam ediyor
Türk Lirası’nın fena çakıldığı mayıs’ta iğneden iğliğe zam yağdı
Açıklanan enflasyon, görülen ve hissedilen enflasyonun çok altında
Enflasyonun aralıksız rekor artış serisi 51 aya çıktı
YAŞASIN KABAK
KKTC İstatistik Kurumu Mayıs ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre enflasyon oranları şöyle; Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’nde (TÜFE) bir önceki aya göre %2.71 oranında; bir önceki yılın Aralık ayına göre %16.15 (2025 enflasyonu) oranında; bir önceki yılın aynı ayına göre %39.88 (yıllık enflasyon) oranında artış oldu. Bir önceki aya göre, endekste kapsanan 472 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında artış, 74 madde çeşidinin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti. “Ayın müjdesi” ucuzlayan “kabak” oldu.
51 AYDIR DURMADI
İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, “enflasyonun aralıksız rekor artış serisi 51 aya çıktı”. Mart 2021 ile Mayıs 2025 arasında enflasyon her ay artarken, aylık bazdaki en son düşüş %0.02 oranıyla Şubat 2021’de kaydedilmişti. Enflasyon, söz konusu tarihten Nisan 2025’e kadarki sürede ise her ay artmaya devam etti. Kurumun, 2015=100 endeksine göre, “artış serisinin yaşandığı Mart 2021-Mayıs 2025” arasındaki dönemde tüketici enflasyonu %825 oranında arttı.
VATANDAŞ ATEŞ PÜSKÜRÜYOR
GIYNIK’ta yer alan enflasyon haberi altına yazılan tepkilerden küfür içermeyen bazıları şöyle: Yazıklar olsun, sömürün halkı; Benzin yüzde 30 arttı bu rakamı nasıl buldunuz?; Toplum olarak zaten ruh sağlığımız yerinde değil, olanı da bunlar alacak; Her şey dövize endeksli+Zamlar… Aklımızla dalga geçerler; Bir aylık hayat pahalılığını bunlar 6 aya bölecek; Oyna GG; Şakanın dozu kaçtı; Çok ayıp; Markete gitmez mi be bu utan…lar?; Asgari ücretlinin anasını ağlattınız hala hikaye okursunuz; Utanmasalar eksi açıklayacaklar; Ve halen bunların yanında yürürsünüz, yazık.







































