GenelKıbrısManşetToplum

Kuş olup uçtular mı?

Ülkede infiale neden olan Ayça Alav cinayetinin zanlıları sırra kadem basarken, katillerin Güney Kıbrıs’a kaçtıkları iddiası inandırıcılığını yitirmek üzere!

DEVRİM DEMİR

Ülkede infiale neden olan Ayça Alav cinayetinin zanlıları sırra kadem basarken, katillerin Güney Kıbrıs’a kaçtıkları iddiası inandırıcılığını yitirmek üzere!

SUÇLU VAR EŞKAL YOK
Lefkoşa’daki iş yerinde 22 Aralık tarihinde, yanında çalışan personeli tarafından soygun amacıyla hunharca katledilen bir çocuk annesi Ayça Alav’ın cinayet zanlılarından hiçbir iz yok. Aradan geçen 7 güne rağmen, polis katillerin izine ulaşmadı. Ülkede korkutucu derecede artan kriminal olaylar toplumun sabrını taşırırken hem Kuzey’de hem de Güney’de aranan şahıs olan katil zanlılarının eşkalleri ve isimlerinin Polis Genel Müdürlüğü tarafından açıklamaması kafalarda ciddi soru işaretlerine neden oldu. Yaşanan benzer kriminal olaylarda, zanlıların kısa sürede yakalanabilmesi amacıyla eşkal paylaşımı yapan Polis Genel Müdürlüğü’nün dehşete düşüren cinayete ilişkin ne bir fotoğraf ne de isim açıklamaması bazı şüpheleri de beraberinde getirdi.

ERCANDAN MI KAÇTILAR
Hatırlanacağı üzere cinayete kurban giden Alav’ın cep telefonu Havalimanı güzergahı üzerindeki bir süpermarkette bulunmuştu. Talihsiz kadının cansız bedeninin saatler sonra tespit edilmesi ve cinayet saati ile olayın ortaya çıkmasının arasında geçen süre, katillerin Ercan Havalimanı üzerinden ‘ellerini kollarını sallayarak’ ülkeden kaçmış olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Günlerdir, zanlıların Güney Kıbrıs’a kaçtığı iddiaları üzerine gözler Güney’e çevrilmişti. Güney Kıbrıs yetkili makamları günlerdir zanlılara ilişkin herhangi bir ize rastlamadı. İsimleri ve eşkalleri polis tarafından gizli tutulan katil zanlılarının halen bulunmaması toplum vicdanını ciddi şekilde yaralarken, kimlik bilgilerinin gizli tutulması ‘toplumdan bir şey mi gizleniyor’ endişesine yol açtı.

RUM BASININDA DA YER ALMADI
Polis ekipleri cinayetin ardından, bölgede birçok kamera görüntüsünü mercek altına alarak, soruşturmasını genişletti. Elde ettikleri bilgide katillerin Güney Kıbrıs’a kaçtığı ihtimali üzerinde duran polis, İki Toplumlu Teknik Komite’nin devreye girmesi ile Güney Kıbrıs Yetkili Makamları da soruşturmaya dahil etti. Yaşanan vahşetin ardından katillerin bu kadar kolay kaçması ve kayıplara karışması toplumda tepkilere yol açarken, ne Kıbrıs Rum Polisi sosyal medya hesaplarında ne de Kıbrıs Rum basınında da cinayet zanlılarının Güney Kıbrıs’ta arandığına dair bir duyuru ya da haber olmaması, akıl karıştırdı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu