DünyaManşetSpor

Kusursuz Kaos

Kulübün hem başkanı hem de CEO’su olan Nasır el-Halifi, 2011 yılının Ekim ayında PSG'nin başına geçmiş. Bizim adam Nasır aynı zamanda eski bir tenisçi. Sultan Khalfan’dan sonra Katar Davis Cup takımının en başarılı ikinci oyuncusuydu

Fransız PSG Başkanı Nasır El-Halifi; Sağlam Arap; 1973’lü bir Katar vatandaşı. Aralarında Türkiye Süper Ligi’nin de olduğu birçok ligin yayıncı kuruluşu olan beIN Medya Grubu’nun CEO’su. Bunun yanında da bir zaman Barça’nın göğsüne logosunu çakan Katar Spor Yatırımları (Qatar Sports Investments)’nın Genel Müdürü. Bu da kesmez; Fransız Paris Saint-Germain Kulübü’nün ve Katar Tenis Federasyonu’nun başkanıdır reis. Aynı zamanda Asya Tenis Federasyonu’nun Batı Kolu’nun da Başkan Yardımcısıdır.

Fransa futbolunun en güçlü ismi olarak seçilen Nasır el-Halifi, 2013 yılının sonunda Al Jazeera Sport’dan ayrılarak beIN Sports olarak markalaşan organizasyonun başına geçti. İsminin duyulmasının asıl sebebi ise Katar Spor Yatırımları (Qatar Sports Investments) bünyesine kattığı ve başkanlığını yaptığı Paris Saint-Germain kulübüdür.

Kulübün hem başkanı hem de CEO’su olan Nasır el-Halifi, 2011 yılının Ekim ayında PSG’nin başına geçmiş. Bizim adam Nasır aynı zamanda eski bir tenisçi. Sultan Khalfan’dan sonra Katar Davis Cup takımının en başarılı ikinci oyuncusuydu. 1992-2004 yılları arasında aktif tenis oynamış. 2008 yılından beri Katar Tenis Federasyonu’nun başkanlığını yürüten iş insanı, 2016 yılında da L’Equipe gazetesi tarafından Fransız futbolunun en güçlü adamı seçilmiş. İşte, ünlü spor yöneticisinin kısa serüveni böyle. Ötesi mi? Ötesi de Netflix’te Neymar kardeşimizin başrol aldı Kusursuz Kaos adlı üç bölümlük dizide.

Şiddetle tavsiye ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu