ManşetToplumTürkiye

Kütahya ve İzmir’de çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor

İzmir'in Ödemiş ile Kınık ilçelerinde ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor

İzmir’in Ödemiş ile Kınık ilçelerinde ve Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

İzmir’in Kınık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının risk oluşturduğu 3 mahallenin tedbir amaçlı tahliyesine karar verildi.

İbrahimağa Mahallesi’ndeki ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangının söndürülmesi için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sürüyor.

15 helikopter, 7 uçak, 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale edilen yangının yayılımının durdurulmasına çalışılıyor.

Ödemiş ilçesi Küçükkavulcuk Mahallesi’ndeki zeytinlikte çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 dozerle müdahale ediliyor.

Kütahya’da da orman yangını

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale ediliyor.

Gevrekler köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra 15 arazöz, 6 su ikmal aracı, 6 dozer ile yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu