KıbrısManşet

Kutlu Adalı 26 yıl önce bugün katledildi

Tarihler 6 Temmuz 1996 gecesini gösterdiğinde gazeteci yazar Kutlu Adalı evinin önünde silahlı saldırıda vahşice katledildi. Polis Genel Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sonuç vermedi ve cinayeti kimin işlediği aradan geçen 26 yıla rağmen hala belirlenemedi.

Kutlu Adalı Vakfı ve Yenidüzen gazetesi tarafından düzenlenecek anma töreni, bu sabah, 09.30’da Adalı’nın Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılacak.

PEKER’İN İDDİALARININ ÜZERİNE GİDİLMEMİŞTİ

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, yayımladığı videolarda gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili iddialarda bulunmuştu.

Peker, Korkut Eken’in kendisinden Adalı için tetikçi istediğini ve kendisinin de Eken’e kardeşi Atilla Peker’i önerdiğini, Eken’in Atilla Peker’le Kıbrıs’a gittiğini dile getirmişti. Atilla Peker’in aynı yöndeki ifadesi de savcılık tutanaklarına geçmiş, Atilla Peker, Kıbrıs’ta denk gelemedikleri için Adalı’yı öldürmeden döndüklerini, daha sonra ise Eken’in kendisine “o işi hallettiklerini” söylediğini de iddia etmişti.

Eken ve Peker’in Kıbrıs ziyaretini emekli Orgeneral ve eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi de doğrulamıştı.

Susurluk davasından da hüküm giyen ve adı faili meçhul cinayetlerle anılan Korkut Eken de Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, Kıbrıs’a Mehmet Ağar’ın görevlendirmesiyle, PKK’nın faaliyetlerini incelemek üzere gittiğini, yanına da Atilla Peker’i aldığını, Kutlu Adalı ile bir ilgisinin olmadığını söylemişti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu