KıbrısManşetTürkiye

Kutlu Evren, Mevkidaşı Süleyman Soylu ile Ankara’da bir araya geldi

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Esenboğa Hava Limanında KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal KÖPRÜLÜ tarafından karşılandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Esenboğa Hava Limanında KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal KÖPRÜLÜ tarafından karşılandı.

Buradan beraberindeki heyet ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına hareket eden Bakan Kutlu Evren, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından resmi tören ile karşılandı.

Daha sonra heyetler arasında görüşmeye geçildi. Burada Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) ve Türkiye genelindeki yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Kutlu Evren’e bilgi verdi.

Gerçekleşen görüşmede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokoller çerçevesinde yürütülen projelerin güncel durumları, bakanlıklar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Bakan Kutlu Evren, yoğun gündemi ve temposu içerisinde kendilerine vakit ayıran Mevkidaşı Sayın Süleyman Soylu ’ya teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın yakın ilgi, alakalarından ve desteklerinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

KUTLU EVREN, “BAKANLIKLARIMIZ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNDEN BÜYÜK MUTLULUK DUYMAKTAYIZ”

Kutlu Evren, İçişleri Bakanlığı olarak yoğun tempo içerisinde çalıştıklarını, KKTC’nin büyüyen, gelişen yapısı içerisinde 130’dan fazla ülkeden insanın KKTC’de yaşadığını ve yabancıların ikamet, çalışma, eğitim işlemleri başta olmak üzere birçok konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin tecrübelerinden her zaman istifade ettiklerini belirtti.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun her zaman KKTC İçişleri Bakanlığına yakın ilgi ve alaka gösterdiğini söyleyen Bakan Kutlu Evren, “5 yıl önce ilk görev dönemimizde Sayın Bakanım Süleyman Soylu ile görüştüğümüz ve daha sonra iş birliği protokolleri ile hayata geçirdiğimiz ‘Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi’ Projesinde geldiğimiz aşamayı, adli yardımlaşma, güvenlik ve bakanlıklarımız arası işbirliği konularını değerlendirme şansı bulmaktan çok memnunuz.

Her zaman yanımızda olan Anavatanımızın desteklerinden ve bakanlıklarımız arasındaki işbirliğinden büyük mutluluk duymaktayız ” şeklinde konuştu.

KKTC VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İKİ DEVLET OLMANIN ÖTESİNDE TARİHSEL KÖKLERİ SARSILMAZ VE GÜÇLÜ GÖNÜL BAĞI İLE ÖRÜLMÜŞTÜR.

KKTC ile Anavatan Türkiye arasındaki tarihi ve manevi bağların dünya üzerinde emsaline az rastlandığını ifade eden Bakan Kutlu Evren, “KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iki devlet olmanın ötesinde tarihsel kökleri sarsılmaz ve güçlü gönül bağı ile örülmüştür.

Dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türk Halkı olarak Anavatanımızın her zaman yanımızda olduğunu hissetmekten, burada sizlerle olmaktan büyük gurur duymaktayız” dedi.

Bakan Kutlu Evren, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de görüşecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu