DünyaEkonomiGenelManşetSağlık

Kuveyt aşı olanlar için karantina şartını kaldırdı

Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, yeni tip korona virüs (Covid-19) aşısı ve hastalığı atlatan yolcular için zorunlu karantina şartının kaldırıldığını açıkladı.

Kuveyt Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), korona virüs aşısı olan ve hastalığı atlatıp taburcu olanlara zorunlu karantinayı kaldırdı. Alınan karara göre, Kuveyt’e gelmeden iki hafta önce ilk aşı dozunu alan ve hastalığı atlatmasının üzerinden 90 gün geçmeyen yolcular zorunlu karantinadan muaf olacaklar.

SHGM’nin Proje ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Saad Al-Otaibi, aşılanmış ve hastalıktan taburcu olanlar dahil olmak üzere bütün yolcuların uçuş saatlerinden en az 72 saat önce negatif bir PCR testi sonucu göstermeleri gerektiğini söyledi. Al-Otaibi, aşı olmayan ve bağışıklığı bulunmayan yolcuların ise ülkeye vardıktan sonra 3 gün içerisinde negatif PCR testi sonucu alana kadar karantinada kalacağını kaydetti. Al-Otaibi, negatif sonuç alan yolcuların karantinasının sona ereceğini ifade etti.

AŞI OLMAYANLARA SEYAHAT YASAĞI

Saad Al-Otaibi, halkın Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford, Moderna ve Johnson & Johnson gibi onaylanmış aşılarla aşılanmadıkları sürece yurtdışında seyahat edemeyeceklerini de duyurdu. Otaibi, özel bir sağlık durumu nedeniyle aşı olmayanların ise Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli belgeyi alıp aşı şartından muaf tutunabileceğini söyledi. Kuveyt’te toplam korona virüs vaka sayısı 298 bin 223’e yükselirken korona virüsten kaynaklı can kaybı bin 724 oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu